Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tekna og standard norge signerer avtale
Jacob Mehus i Standard Norge og Line Henriette Holten i Tekna.

Aktuelt

Tekna og Standard Norge inngår samarbeidsavtale

Publisert: 23. aug. 2022

Nå styrker Tekna og Standard Norge et allerede godt samarbeid rundt standardisering både nasjonalt og internasjonalt. – Sammen skal vi bidra med innovasjon og gode løsninger på samfunnets utfordringer, sier Jacob Mehus i Standard Norge og Line Henriette Holten i Tekna.

En standard kan defineres som en felles oppskrift på hvordan noe skal lages eller gjennomføres, og standardisering er prosessen fra behov og idé til ferdig utviklet standard.

Samarbeidsavtalen mellom Tekna og Standard Norge rundt standardisering ble signert under Arendalsuka torsdag 18.august. Avtalen vil blant annet øke Teknas mulighet til å bidra og delta aktivt i arbeid som er av spesiell interesse og strategisk betydning for teknologer og naturvitere.

–Standarder forenkler arbeids- og hverdagslivet til folk flest, sikrer kvalitet og gir trygghet. Deltakelse i standardiseringsarbeid gir våre medlemmer mulighet til å bruke sin erfaring og kompetanse til å hjelpe andre med å lykkes. De får også tilgang til et bredt faglig nettverk, sier Line Henriette Holten, generalsekretær i Tekna.

– Denne avtalen er vi veldig glade for. Teknas medlemmer deltar allerede i en rekke standardiseringsprosjekter, både nasjonalt og internasjonalt. Tekna spiller også en viktig rolle når det kommer til å ta i bruk og spre våre standarder. Målet for denne avtalen er å styrke det gode samarbeidet, sier Jacob Mehus, administrerende direktør i Standard Norge.

Felles posisjonering i politiske saker

Avtalen skal sørge for gode og åpne kommunikasjonskanaler mellom de to organisasjonene. Standard Norge og Tekna forplikter seg til å ha faste møter og lage en felles plan for aktiviteter og samarbeid.

Felles posisjonering i politiske saker der standardisering kan bidra, felles arrangementer og deltakelse av Tekna-medlemmer i standardiseringskomiteer er noen av samarbeidsområdene.

Tekna er den største masterforeningen i Norge og organiserer 96 500 medlemmer med mastergrad innenfor teknologi, realfag eller naturvitenskap.

Standard Norge har rundt 4000 eksperter engasjert i utviklingen av standarder nasjonalt og internasjonalt. Mange av dem er medlemmer i Tekna.

Les også