Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tekna-president Lars Olav Grøvik og lederen i Tekna Sogn og Fjordane avdeling Øyvind Heimset Larsen.
Tekna-president Lars Olav Grøvik og lederen i Tekna Sogn og Fjordane avdeling Øyvind Heimset Larsen.

Aktuelt

Tekna bidrar til matematisk lek

Publisert: 11. nov. 2021

Teknas avdeling i Sogn og Fjordane, har bidratt økonomisk til det matematiske lekerommet på ViteMeir i Kaupanger, som åpnet i dag.

Vitensenteret i Sogn og Fjordane har fått navnet ViteMeir, og retter seg i hovedsak mot barnehager, skoler og alle andre som ønsker seg mer realfagskompetanse.

Tekna-president Lars Olav Grøvik og lederen i Tekna Sogn og Fjordane avdeling Øyvind Heimset Larsen, var til stede under den høytidelige åpningen. Rommet er dedikert til den lokale og annerkjente matematikeren Sophus Lie.  

Realfags rekruttering

-Økt rekruttering til Tekna-fag er svært høyt prioritert, sier Heimset Larsen. -Vi heier derfor på alle vitensentra i Norge, og ønsker å være en større spiller for ViteMeir. Derfor er vi glade for å kunne bidra med til sammen kr 110 000 fra en fellespott i Tekna og egne midler, for at ViteMeir skal realisere Sophus Lie-rommet. Våre medlemmer er invitert med på åpningshelg med vitenshow, og vi ser fram til videre samarbeid, sier han.

-Rekruttering til realfag blir stadig viktigere. Det er flott at Tekna Sogn og Fjordane avdeling støtter dette prosjektet, sier Tekna-president Lars Olav Grøvik. Han er svært fornøyd med at Sophus Lie har fått en så stor plass i prosjektet. -Sophus Lie som ble født i Nordfjordeid i 1842, er en av våre største norske matematikere, understreker Grøvik.

Tekna Sogn og Fjordane avdeling har nesten 600 medlemmer.

Les også