Snart kommer Skaperfestivalene

Har du en god ide? Liker du å lage ting? Blir du inspirert av andres oppfinnelser?

Bli med på festivaler for nysgjerrighet, skaperglede, oppfinnelse, lek og læring med teknologi på vitensenterene. Festivalene skjer i forskjellige helger gjennom skoleåret 2019/20. På skaperfestivaler kan du se kule oppfinnelser og spennende teknologi fra utstillere, delta på kurs, verksteder, foredrag og show. Alle aktiviteter er gratis, og festivalene passer for hele familien. Tekna støtter festivalene økonomisk og oppfordrer alle sine medlemmer til å besøke skaperfestivaler i sine nærområder.

Samarbeid

Skaperfestivalene er den del av prosjektet Skaperskolen. Dette er et treårig prosjekt i et samarbeid mellom Naturfagsenteret og Vitensenterforeningen. Målet med prosjektet Skaperskolen er å inspirere barn og unge til skapende og utforskende aktiviteter med teknologi. Samarbeid mellom vitensentrene og skoler i lokalmiljøene er en vesentlig del av prosjektet. Målgruppen er barn og unge i aldersgruppen 7-18 år.
Oslo Skaperfestival gjennomføres for fjerde gang den 11.–12. oktober på Deichman hovedbibliotek. Tekna støtter Skaperfestivalene landet rundt, og er hovedsamarbeidspartner for Oslo Skaperfestival for tredje året på rad. 
Skaperfestivaler arrangeres i Oslo, Ås, Sarpsborg, Arendal, Porsgrunn, Gjøvik, Sandnes, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Les mer om Skaperskolen

Les mer om Vitensentrene

 

Publisert: 8. mai 2019