Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sonia Monfort Roedelé, forhandlingsleder i Akademikerne

Aktuelt

Seier om arbeidstid i kommunene

Publisert: 18. nov. 2020

Arbeidsretten slår fast at kommuneansatte ikke får økt arbeidstid som følge av kommunesammenslutninger. – Dette er en viktig seier som Tekna og andre fagforeninger har kjempet for, sier forhandlingsleder i Tekna Kommune Sonia Monfort Roedelé.

Mandag ble det klart at Arbeidsretten ga full seier til arbeidstakersiden om arbeidstid i nye, sammenslåtte kommuner. En samlet arbeidstakerside tok konflikten, men sakene ble slått sammen til én i arbeidsretten.

- Dette er en viktig seier for arbeidstakerne, og betyr at KS ikke har rett til å fastsette dårligere vilkår i kommuner som slås sammen.

Kommunesammenslutninger skal ikke kunne endre tariffestede rettigheter, sier forhandlingsleder i Tekna Kommune Sonia Monfort Roedelé.
Hun mener dommen er viktig for Teknas medlemmer, og hun er fornøyd med at kommunene fortsatt har anledning til å avtale kortere arbeidstid.

- Det er svært viktig tariffmessig at det blir slått fast at partene HAR anledning til å avtale kortere arbeidstid i kommunal sektor lokalt, og at avtaleteksten ikke vris og vendes til noe helt annet enn det som var intensjonen da man ble enige om den, sier Roedelé.

Hun berømmer samarbeidet med fagforeningene Fagforbundet, Delta, Samfunnsviterne, Naturviterne, Juristforbundet og NITO.

- Spesielt takker vi advokatene i Fagforbundet og Delta som prosederte saken i Arbeidsretten, og advokaten fra Samfunnsviterne som tok jobben med å representere oss, sier hun.

Les også