Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Bilde av Lars Olav Grøvik president i Tekna

Aktuelt

Regjeringen lover mer naturfag

Publisert: 9. sep. 2021

Regjeringen lover nå flere timer naturfag i skolen, slik den varslet i regjeringserklæringen i 2019. – Dette har Tekna kjempet for. Nå trenger vi å se konkrete resultater i budsjettet og en mer helhetlig satsing på realfag, sier Tekna-president Lars Olav Grøvik.

Allerede i Granavold-erklæringen i 2019 lovet regjeringen en ekstra realfagstime i skolen. Denne har foreløpig ikke kommet, men statsministeren lover nå økt satsing på naturfagene.

- Det er bra dersom regjeringen nå vil levere på løftet om ekstra satsing på realfagene. Vi hadde sett at det kom på plass tidligere, for det haster. Regjeringen bør komme med midler allerede i budsjettet i høst, sier Grøvik.

Færrest naturfagtimer i Norden

Grøvik påpeker at Norge er blant landene med færrest timer i naturfag på ungdomstrinnet i Norden. Til sammenligning har Finland 142 timer naturfag på ungdomsskolen, mens Norge har 88 timer.

- Trykket på realfagene må økes i tiden framover. Skal Norge henge med i en stadig tøffere internasjonal konkurranse må vi hevde oss i toppen i teknologi og realfag. Det har vi alle forutsetninger for, sier Grøvik.

Han etterlyser mer vekt på grunnkunnskap i undervisningen

- Lærerkompetansen må styrkes. Vi må ha ambisjon om å være i toppen i verden i realfagene, ikke en middelhavsfarer, sier han.

Les også