Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Christoffer Røneid er gjenvalgt som ny leder for studentene i Tekna.

Aktuelt

Røneid gjenvalgt som studentleder

Publisert: 14. feb. 2024

Christoffer Røneid (23) ble på studentenes årsmøte gjenvalgt som leder for studentene i Tekna. Tekna har over 15 000 studentmedlemmer, og er en av de største studentgruppene i Norge.

Christoffer Røneid studerer fysikk og matematikk ved NTNU. Denne helgen ble han gjenvalgt som leder under studentenes årsmøte på Gardermoen.

Halvparten av fjorårets styre blir også med et år til, slik at kontinuiteten er sikret.

– Jeg gleder meg til å lede studentene i Tekna nok et år, og det er bra flere av de andre styremedlemmene også blir med videre. Studentenes årsmøte har nå plukket ut prioriterte saker for neste år, blant annet studentøkonomi, psykisk helse og kvalitet i høyere utdanning, sier han.

En het potet

Røneid mener studentøkonomi kan bli en het potet blant studentene også neste år.

– Det er klart at økonomi er viktig. Det har også innvirkning på andre temaer, som debatten om heltidsstudenten og studenters psykiske helse. Vi fikk noe gjennomslag økonomisk ved forrige statsbudsjett, men det blir fort bare et skippertak inntil studiestøtten linkes opp til reguleringen av grunnbeløpet og prisveksten, sier han.

Røneid har også et sterkt engasjement for å gjøre praksisdelen av utdanningen mer arbeidslivsrelevant. I tillegg er han opptatt av bærekraft, og at den enkelte student er bevisst hvilke valg man gjør i hverdagen.

– Studentene i Tekna skal være gode rollemodeller og eksempler for bærekraftige valg og livstil, sier studentlederen.