Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

Ny brannavtale i boks

Publisert: 30. aug. 2023

En ny Brannavtale med arbeidstakersiden og KS er nå på plass etter nemndbehandling. Det viktigste punktet i den nye avtalen er knyttet til hjemmevakt.

Etter at forhandlinger om ny Brannavtale mellom arbeidstakersiden (Tekna, NITO, Delta, Fagforbundet og Det norske maskinistforbundet) og KS brøt sammen i april 2023, har en sentral nemd behandlet bruddet, og 18 august kom nemndavgjørelsen.

– Det er små endringer i den nye Brannavtalen. Det viktigste er knyttet til punktet om hjemmevakt, og til protokollen, der det pålegges et samarbeide om avtaleutvikling og en felles veileder om hjemmevakt/beredskapsvakt til den kommunale brann- og redningstjenesten, sier forhandlingsleder i Tekna Sonia Monfort Roedelé.  

Beredskapsvakt utenfor arbeidssted

I den nye sentrale særavtalen (SFS 2404) for brann- og redningstjenesten, har spesielt problemstillinger knyttet til beredskapsvakter utenfor arbeidsstedet, og når disse kan og skal telle med i arbeidstiden, vært krevende. Arbeidstakersiden har stått sammen om behovet for bedre regulering av dette i brannavtalen.  

– Det er noen justeringer i bestemmelsene om beredskapsvakt i den nye avtalen, som skal harmonisere med arbeidstidsdirektivet i EU/EØS. Nye døgnsatser for vakt utenfor arbeidssted er også på plass, sier Roedelé.

Nemnden pålegger partene å samarbeide videre om brannavtalen. Det skal utarbeides en felles veileder for å hjelpe de lokale partene til å utarbeide ordninger for hjemmevakt/beredskapsvakt som er i samsvar med de nye reglene.

Den nye Brannavtalen 

Nemndavgjørelsen/Protokollen

 

Les også