Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tekna-president Elisabet Haugsbø omkranset av noen av prisvinnerne. F.v: Tine Nærland, Arbnora Tahiri, Hilde Lovett, Hanne Gunby, Elisabet Haugsbø, Marte Indregard, Eli Haugerud, Marthe Moengen, Rebekka Olsson Omslandseter.

Aktuelt

Tekna-kvinner leverte sterkt i tech-priskåring

Publisert: 8. mars 2024

Norges 50 fremste teknologikvinner er i dag kåret. Hele 21 av vinnerne er Tekna-medlemmer.

Det er teknologiorganisasjonen Abelia og ODA-nettverket som hvert år siden 2016 har kåret Norges 50 fremste teknologikvinner på kvinnedagen. I år er hele 40 prosent av vinnerne medlemmer i Tekna.

– Vi trenger at flere, både kvinner og menn, velger teknologi og realfag. Da må vi rekruttere de beste fra begge kjønn. At vi har hele 20 Tekna-medlemmer blant vinnerne i dag er selvsagt ekstra morsom, sier Tekna-president Elisabet Haugsbø.

En av vinnerne på lista er Eli Haugerud (51). I jobben som Head of Communities i Smart Innovation, hjelper hun personer og virksomheter som vil drive innovasjon innen felt som kunstig intelligens, energieffektivisering og klima.

– Det var kjempegøy og en stor anerkjennelse å være på lista blant vinnere. Jeg mener prisen er viktig, fordi den løfter fram mange nye ansikter og mye ny kompetanse. At prisen deles ut her på NHO, med to statsråder til stede, viser at prisen er blitt viktig, sier hun.

Tekna-medlem Eli Haugerud var blant prisvinnerne.

Haugerud er selv Tekna-medlem og tillitsvalgt i Oslo avdeling.

– Som aktiv i Tekna er det selvsagt ekstra morsomt at vi er rekordmange, sier hun.

700 kandidater

I år var det hele 700 kandidater til prisen, så juryleder og Abelia-leder Øystein Søreide fortalte om et utfordrende og spennende juryarbeid.

– Vi har kandidater fra hele landet, og i alle aldersgrupper. Dette mangfoldet er viktig, sa han fra scenen i Næringslivets Hus i Oslo.

Digitaliseringsminister Karianne Tung som også var tilstede på arrangementet, påpekte viktigheten av at teknologikvinner blir løftet fram.

– Kvinnelige teknologer er underrepresentert, men også undervurdert. Kvinnelige gründere har bedre resultater enn sine mannlige motstykker. Avkastningen er større. Det er viktig å få med seg, sier hun.

Et kappløp

Justisminister Emilie Enger Mehl understreket behovet for å være i forkant av den teknologiske utviklingen, også for å motvirke digital kriminalitet.

– Det er et kappløp, og heldigvis har vi også flinke folk på den rette siden, sier hun.

Justisminister Emilie Enger Mehl mener teknologi er avgjørende for å bekjempe kriminalitet.
Digitaliseringsminister Karianne Tung påpekte at kvinnelige gründere gjorde det bedre enn menn

Les også