Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lise Lyngsnes Raandeberg mottar æresmedlemskapet av Tekna-president Lars Olav Grøvik

Aktuelt

Lise Lyngnes Randeberg nytt æresmedlem av Tekna

Publisert: 12. juni 2023

Lise Lyngsnes Randeberg er utnevnt til æresmedlem i Tekna. Randeberg har blant annet vært president i foreningen i åtte år, og er den første på seks år som får utmerkelsen.

Lise Lyngsnes Randeberg ble medlem av hovedstyret i Tekna i 2011, og satt som visepresident fram til 2013. Fra 2013 til 2021 var hun foreningens president. Tidligere har hun vært sentral i etatsgruppen ved NTNU og i Tekna forskerne.

I Randebergs tid som president hadde Tekna en sterk medlemsvekst, og foreningen tok en sterkere rolle i samfunnsdebatten. Ikke minst var Randeberg med på å løfte problemstillinger knyttet til teknologi og dennes innvirkning på menneske og samfunn. Hun ble bedt av næringsministeren om å sitte i styringsgruppa for Digital 21, som i 2018 leverte en nasjonal digitalstrategi, med anbefalinger om hvordan næringslivet kan utvikle og ta i bruk teknologi og forskning.

Lise Lyngsnes Randeberg har siden 2022 vært leder for hovedsammenslutningen Akademikerne. Hun jobber også som professor ved institutt for elektroniske systemer NTNU. Hun har bidratt i flere teknologibedrifter som gründer, eier og teknologisk rådgiver.

Les også