Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Aleksander Dahl
LØNNER SEG: Det er mye du kan få råd til med riktig rente. Alexander Dahl forteller at Tekna-medlemmer kan få den laveste renta i Norge. Foto: Danske bank.

Råd og tips

– Laveste boligrenten i moderne tid

11. jan. 2021

Du kan spare 2 400 kroner i året – bare på boliglånet.

Mens det er vanlig å få rundt 1.93 i nominell rente på boliglån i Norge, får du mye lavere i Tekna, uansett. 

– Danske Bank har vært ledende på gode betingelser på boliglån over lengre tid, og tilbyr nå en rente på 1,85 prosent til Tekna-medlemmer, og 1,69 prosent til Tekna medlemmer under 34 år (UNG), – rett og slett den laveste boligrenten hos norske banker i moderne tid, sier Aleksander Dahl, leder for personmarked hos Danske Bank Norge.

Bli medlem

Hos oss får du tryggheten med en sterk fagforening i ryggen og mange medlemmer sparer over 10 000 kr i året på våre avtaler. 

Du kan spare 2 400 kroner kroner

Gjennomsnittet for Tekna-medlemmer er å ha 3 000 000 i boliglån, så vi kan ta et kort regnestykke som sammenligner gjennomsnittlig rente med Tekna-avtalen:

1,93% - 1,85% = 0,08% * 3 000 000 = 2 400 kroner.

Det vil si at sjansen er stor for at du har 2 400 kroner ekstra å rutte med om ett år. Og da tenker vi altså at medlemskontingenten har blitt bra brukt, som til å hjelpe deg med lønnsøkning, kursing og forbedret nettverk.

– Det skal lønne seg økonomisk å være organisert i Tekna, og jeg er svært fornøyd med samarbeidet med Danske bank. Dette gir våre medlemmer kollektiv tilgang til markedets beste vilkår på banktjenester over tid, sier Line Henriette Holten, generalsekretær i Tekna.

– Satt ned renta to ganger flere enn Norges bank i fjor

Det er på ingen måte bare rentenivået i seg selv som er fordelaktig – det er flere gode grunner til å bli med i det gode selskap.

– Du er også sikret at boliglånsrenten alltid er blant de beste i markedet, og som følge av disse mekanismene har banken satt ned renten fem ganger i 2020 mens Norges Bank kun har redusert rentenivået tre ganger, sier Dahl

– Og én ting til: når banken justerer boliglånsrenten blir den automatisk endret for alle medlemmene i Tekna. Ergo; man slipper da å tenke på om man har riktig nivå på boliglånsrenten og behøver ikke å «passe på» banken, slik veldig mange har opplevd at man ellers må, legger han til.

Sjekk selv ut hvor mye du kan spare her. (Ekstern lenke til Danske bank).

Bankavtalen

Tekna-medlemmer får en av Norges beste avtaler hos Danske Bank.

Les også