LØNNER SEG: Det er mye du kan få råd til med riktig rente. Alexander Dahl forteller at Tekna-medlemmer kan få den laveste renta i Norge. Foto: Danske bank.

– Laveste boligrenten i moderne tid

8. sep. 2020

Du kan spare 13 500 i året – bare på boliglånet.

Mens det er vanlig å få rundt 1.80 i nominell rente på boliglån i Norge, får du mye lavere i Tekna, uansett.

– Danske Bank har vært ledende på gode betingelser på boliglån over lengre tid, og tilbyr nå en rente på 1,35 prosent til Tekna-medlemmer, og 1,25 prosent til Tekna medlemmer under 34 år (UNG), – rett og slett den laveste boligrenten hos norske banker i moderne tid, sier Aleksander Dahl, leder for personmarked hos Danske Bank Norge.

Bli medlem

Som medlem i Tekna får du tryggheten av en sterk fagforening i ryggen, faglig påfyll, sosiale møteplasser og en av Norges beste bank- og forsikringsavtaler.

Du kan spare 13 500 kroner

Gjennomsnittet for Tekna-medlemmer er å ha 3 000 000 i boliglån, så vi kan ta et kort regnestykke som sammenligner gjennomsnittlig rente med Tekna-avtalen:

1,8% - 1,35% = 0,045% * 3 000 000 = 13 500 kroner.

Det vil si at sjansen er stor for at du har 13 500 kroner ekstra å rutte med om ett år. Og da tenker vi altså at medlemskontingenten har blitt bra brukt, som til å hjelpe deg med lønnsøkning, kursing og forbedret nettverk.

– Det skal lønne seg økonomisk å være organisert i Tekna, og jeg er svært fornøyd med samarbeidet med Danske bank. Dette gir våre 85 000 medlemmer kollektiv tilgang til markedets beste vilkår på banktjenester over tid, sier Line Henriette Holten, generalsekretær i Tekna.

– Satt ned renta to ganger flere enn Norges bank i år

Det er på ingen måte bare rentenivået i seg selv som er fordelaktig – det er flere gode grunner til å bli med i det gode selskap.

– Du er også sikret at boliglånsrenten alltid er blant de beste i markedet, og som følge av disse mekanismene har banken satt ned renten fem ganger i 2020 mens Norges Bank kun har redusert rentenivået tre ganger, sier Dahl

– Og én ting til: når banken justerer boliglånsrenten blir den automatisk endret for alle medlemmene i Tekna. Ergo; man slipper da å tenke på om man har riktig nivå på boliglånsrenten og behøver ikke å «passe på» banken, slik veldig mange har opplevd at man ellers må, legger han til.

Sjekk selv ut hvor mye du kan spare her. (Ekstern lenke til Danske bank).

Les også