Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Erlend Hermansen
- Dette har vi jobbet for i hele år, og vi er glade for at regjeringen endelig har tatt våre bekymringer på alvor, sier nyvalgt leder for Tekna Student, Erlend Hermansen. 

Aktuelt

Fornøyd med penger til bedre studenttilværelse

Publisert: 8. mars 2021

Nylig bevilget regjeringen 230 millioner til tiltak for å bedre studenttilværelsen. Pengene skal gå til å etablere studentjobber, etablere flere sosiale tilbud og til en styrket satsing på psykisk helse. 

- Dette har vi jobbet for i hele år, og vi er glade for at regjeringen endelig har tatt våre bekymringer på alvor, sier nyvalgt leder for Tekna Student, Erlend Hermansen. 

Skal ansette studenter 

124 millioner går til fagskolene, høyskolene og universitetene og skal brukes til å lønne studenter som skal drive faglig oppfølging av andre studenter. Nesten 80 millioner av potten skal gå til samskipnadene hvor de skal ansette studenter til å drive sosial oppfølging, etablere sosiale lavterskeltilbud og styrke arbeidet med psykisk helse. 

- På vårt årsmøte i februar vedtok vi en resolusjon om psykisk helse, så dette er gledelig nytt. Vi vet at mange studenter opplever en slags dobbel straff; de mister muligheten til å være sosial på studiene samtidig som deltidsjobben er forsvunnet. Jeg håper at disse tiltakene vi gi et løft til studenter som både sliter økonomisk og med det sosiale, sier Hermansen. 

Tekna-studenter bør søke 

Tekna har mange engasjerte studenter på landets læresteder. De driver studentgrupper og arrangerer både fysiske og digitale kurs og eventer for studentmedlemmene der ute. Hermansen oppfordrer sine medlemmer til å benytte seg av sjansen til å søke på de nye jobbene som nå dukker opp. 

- Våre medlemmer har lang erfaring i å engasjere seg i sosiale aktiviteter gjennom de lokale Tekna-gruppene på lærestedene. Vi vet også at våre studenter er faglig dyktige og interessert i det de studerer. Jeg tror mange vil kunne bringe med seg solid erfaring og oppfordrer alle til å være aktive og søke på de nye jobbene som forhåpentligvis blir tilgjengelige snart, sier Hermansen. 

Følger arbeidet tett 

Det nye studentutvalget med Hermansen i spissen kommer til å følge gjennomføringen av disse tiltakene tett. Med representanter fra flere av landets læresteder er utvalget i en unik posisjon til å faktisk være med å passe på at de ulike institusjonene gjør det de skal. 

- Jeg tror dette er veldig ønsket fra institusjonene selv, så jeg er ikke i tvil om at dette kommer til å bli iverksatt. Men det er fint at vi er en gjeng som er representert på de ulike skolene, slik at vi kan se med egne øyne at det faktisk skjer noe, avslutter Hermansen.  

Les også