Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Oslo Rådhus

Aktuelt

Felles vaksineoppfordring i Oslo

Publisert: 4. jan. 2022

Partene i arbeidslivet i Oslo kommune går sammen og oppfordrer alle som har fått tilbud om vaksine, til å takke ja!

FÅTT TILBUD OM VAKSINENE? TAKK JA!

Smittetrykket i hovedstaden er fortsatt høyt, og den nye virusvarianten Omikron skaper usikkerhet. Influensasesongen står på trappene og kan komme til å bli tøffere enn hva vi er vant til. Årsaken er at vi ikke hadde influensa i fjor som en følge av strenge smitteverntiltak. Den naturlige immuniteten mot influensa i befolkningen ble derfor ikke bygget opp på vanlig måte.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler vaksine for å beskytte seg selv og andre. Vaksinasjon bidrar til å begrense smitten i samfunnet, slik at vi alle gradvis kan komme tilbake til en mer normal hverdag. Når du får tilbud om vaksine, herunder koronavaksine dose 3, oppfordrer derfor partene i Oslo kommune alle ansatte om å følge FHI sine anbefalinger og takke ja til det. På den måten reduserer du risikoen for at du blir smittet selv. Du bidrar også til å redusere smittespredning til for eksempel beboere, kolleger og egen familie.

Oslo kommune er landets største arbeidsgiver. Vi har lenge levd med usikkerhet og uforutsigbare dager for alle. Høy vaksinasjonsdekning hos ansatte i Oslo kommune vil gi redusert forekomst av influensa og korona hos dem som kan bli alvorlig syke. Som vaksinert har du dessuten mindre risiko for å bli alvorlig sykog måtte være hjemme fra den viktige oppgaven du utfører for samfunnet. Du bidrar også til å beskytte dem som ikke kan vaksinere seg, for eksempel på grunn av underliggende sykdommer. Gjør det for deg, gjør det for Oslo.

FELLES OPPFORDRING FRA PARTENE I OSLO KOMMUNE Oslo, 15.12.2021

Per Egil Johansen, LO Kommune

Therese Thyness Fagerhaug, Unio

 Erik Graff, Akademikerne

Mona Bjørnstad, YS-K Oslo

Per Steinar Aasebø, Oslo kommune

Les også