Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Anders Kvam og Gro Øien
Anders Kvam i Tekna og Gro Øien i NHO enige om ny hovedavtale

Aktuelt

Enighet om ny hovedavtale mellom Tekna og NHO

Publisert: 2. nov. 2022

Tekna og NHO er i dag enige om ny hovedavtale for perioden 2022 til 2024. – Vi er fornøyd med at vi både har videreført de viktigste elementene i avtalen, og samtidig har oppnådd klare forbedringer, sier forhandlingsleder i Tekna Privat Anders Kvam.

Tekna og NHO kom 2. november til enighet om ny hovedavtale for perioden 2022 til 2024. Hovedkrav fra Tekna var å styrke bestemmelsene om samarbeid, informasjon og medbestemmelse for å sikre at tillitsvalgte kommer tidlig inn i dialogen med arbeidsgivere i saker av betydning for Teknas medlemmer.

- Vi har kjempet for å styrke tillitsvalgtes rolle på arbeidsplassen. Av særlig betydning er en tydeliggjøring av de tillitsvalgtes rett til å få utlevert egne medlemmers lønnsopplysninger før lønnsforhandlinger. Det oppfordres også til evalueringsmøte mellom partene lokalt i etterkant av lønnsforhandlingene med sikte på å få til gode prosesser, sier Kvam. Det er også presisert at permitteringer skal drøftes med Tekna.

Tekna har 30 000 medlemmer i NHO-området. Hovedavtalen løper for to år av gangen, og reforhandles dersom en av avtalepartene går til oppsigelse av avtalen.

Les også