Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Hanne Gillebo-Blom og Rikke Ringsrød
Enighet, fra venstre Hanne Gillebo-Blom som representerer Akademikerne helse og Rikke Ringsrød fra Spekter

Aktuelt

Enighet med sykehusene

Publisert: 23. juni 2022

Lønnsoppgjøret mellom Akademikerne og Spekter er i havn. Det økonomiske resultatet er på linje med resten av offentlig sektor.

De innledende forhandlingene startet 5. april og 3. mai ble det enighet mellom Spekter og Akademikerne om de sosiale bestemmelsene i årets hovedoppgjør. Deretter har Legeforeningen gjennomført sentrale forhandlinger og alle foreninger har hatt lokale forhandlinger, før Akademikerne 23. juni avsluttet årets forhandlinger med Spekter.

- Våre dyktige tillitsvalgte har forhandlet lokalt ved hvert enkelt helseforetak. Vi vil berømme dem for innsatsen, og at de har bidratt til konstruktive forhandlinger og dialog lokalt.

Med unntak av leger i spesialisering, er alle Akademiker-gruppenes lønnsoppgjør fremforhandlet lokalt.

- Det er i tråd med Akademikernes lønnspolitikk, der det enkelte sykehus kan bruke lønnsforhandlingene aktivt for å beholde og rekruttere ansatte med nødvendig kompetanse, sier Hanne Gillebo-Blom som har ledet de avsluttende forhandlingene for Akademikerne helse.

Få uenigheter

Kun to lokale uenigheter ble brakt inn i de avsluttende forhandlingene sentralt. Disse er nå løst.

Enigheten gjelder Spekters forhandlingsområder 10 — Helseforetak, samt 13 — Lovisenberg Diakonale Sykehus og Martina Hansens Hospital. Med dagens enighet er alle de lokalt inngåtte avtalene (B-delene) for oppgjøret godkjent, og resultatene er dermed offentlige og lønnsoppgjøret kan utbetales. 

Les også