Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Elisabet Haugsbø blir ny president i Tekna
Elisabet Haugsbø blir tidenes yngste president i Tekna når hun tar over stafettpinnen fra Lars Olav Grøvik

Aktuelt

Elisabet Haugsbø er ny president i Tekna

Publisert: 11. juni 2023

Elisabet Haugsbø (37) ble søndag 11. juni valgt som president for Tekna, Norges største forening for arbeidstakere og studenter innen teknologiske og naturvitenskaplige yrker.

– Jeg ser fram til å jobbe for interessene til 102 000 medlemmer og ønsker å være en tydelig og konstruktiv partner med arbeidsgiverne og myndighetene, sier hun.

Haugsbø er den yngste presidenten i Teknas snart 150 år lange historie. 

Hun har vært visepresident for Tekna i to år, samtidig med stillingen som digital sikkerhetssjef i konsulentselskapet Zebra. Tidligere har hun jobbet som digital sikkerhetskonsulent i DNV og som head of data i Aker-systemet. Haugsbø har også vært etisk hacker og er ofte brukt som ekspert i media og debatter. Hun har flere ganger blitt kåret til en av Norges fremste teknologikvinner, senest i 2023.  

En viktig stemme

De siste to årene har Haugsbø vært en viktig stemme innen digital overvåkning og personvern, lønnsforskjeller mellom kvinner og menn, kompetansemangel i IT-bransjen og trakassering i arbeidslivet. 

– Det som skiller Tekna fra de fleste andre fagforeninger, er at vi også er en faglig forening. Det betyr at vi i tillegg til å arbeide for rettighetene og vilkårene til medlemmene på arbeidsplassen, også jobber for kompetansen og faget deres. 

– Kompetansen til arbeidstakerne er den største verdien Norge har i banken. Den må derfor investeres klokt for å gi høyest mulig avkasting for samfunnet, dette vil jeg arbeide for, sier Haugsbø.  

– Samfunnet står overfor enorme omstillinger innen digitalisering og det grønne skiftet. Tekna organiserer mange av de som utvikler løsningene og driver disse store endringene. Arbeidstakerne må derfor kunne lære hele arbeidslivet. Dessuten må flere lærere og unge bli interessert i teknologi, realfag og naturvitenskap. Vi trenger svært mange flere av dem i fremtiden, men nå går utviklingen feil vei, understreker hun.  

Et organisert arbeidsliv

En annen kampsak for Haugsbø er det organiserte arbeidslivet.

– Vi kan ikke ta det for gitt at vi klarer å opprettholde tilliten og effektiviteten i samfunnet vårt. Den norske modellen krever at partene er i god dialog, samarbeider, og at arbeidstakerne organiserer seg.  
 
– Dette er viktig for Tekna og vi vil være en tydelig og konstruktiv partner med arbeidsgiverne og myndighetene, sier hun. 

Haugsbø er også brennende engasjert i innovasjon, næringsutvikling, mangfold, rettigheter, etikk, samfunnssikkerhet, energi, IKT, utdanning og forskning.  

Haugsbø er født og oppvokst i Sunnfjord, bor i Trondheim, og vil jobbe fra Oslo.  

Teknas nye hovedstyre. Fra venstre Krister Nyløkken, Tove Ringerike, Sigurd Sagen Vildåsen, Elisabet Haugsbø, Christopher Hoen, Margrethe Esaiassen og Emil Nygaard Nilsen.

Det var på Teknas Representantskapsmøte den 11. juni 2023 i Tromsø at Haugsbø ble valgt som president. Det øvrige hovedstyret som ble valgt består av Christopher Hoen, Margrethe Esaiassen, Tove Ringerike, Sigurd Sagen Vildåsen, Emil Nygaard Nilsen og Krister Nyløkken. 

 

Les også