Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Elisabet Haugsbø
Tekna-president Elisabet Haugsbø er glad for at regjeringen nå fjerner den utskjelte arbeidsgiveravgiften.

Aktuelt

Avvikler utskjelt arbeidsgiveravgift

Publisert: 8. mai 2024

Regjeringen har nå bestemt seg for å avvikle den midlertidige arbeidsgiveravgiften de innførte for statsbudsjettet 2023. – Dette var en uheldig midlertidig skatt på kompetanse, og det er bra regjeringen viser at den nettopp var midlertidig, sier Tekna-president Elisabet Haugsbø.

Avgiften ble innført for å dekke inn økte utgifter, blant annet på grunn av krigen i Ukraina. I tilknytning til revidert nasjonalbudsjett varsler nå regjeringen at denne nå skal bort fra nyttår.

–Økt arbeidsgiveravgift slo negativt ut for høyutdannede og for kompetansebedrifter. Derfor var det viktig at dette ikke ble en varig skatt. Regjeringen har brukt litt lang tid på å avvikle avgiften, men vi er fornøyde med at dette skjer nå i januar 2025, sier Haugsbø.

Tekna har kritisert avgiften helt siden den ble innført, blant annet fordi den gjør kompetansearbeidskraft dyrere. Dette gjør det vanskeligere for norske kunnskapsbedrifter å konkurrere i et hardt internasjonalt marked. Senest i innspillene til revidert nasjonalbudsjett i år krevde Tekna at avgiften ble avviklet.

– Det er godt med gjennomslag i en så viktig sak for bedrifter og kunnskapsarbeidstakere, sier hun.

Les også