Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lise Lyngsnes Randeberg, President i Tekna ser inn i kamera med en dus bakgrunn
Vi er glad Asheim har lyttet til oss og ber universitetene åpne laboratoriene, sier - Lise Lyngsnes Randeberg, president i Tekna og nestleder i Akademikerne.

Aktuelt

Åpner laboratorier for studenter og forskere

Publisert: 15. apr. 2020

Universiteter og høyskoler kan fra 27. april åpne laboratorier for grupper studenter og ansatte i rekrutteringsstillinger.

– Mange studenter og forskere er avhengig av tilgang til laboratorier for å avslutte studier eller forskning denne våren. Vi er glad Asheim har lyttet til oss og ber universitetene åpne laboratoriene, sier Lise Lyngsnes Randeberg, president i Tekna og nestleder i Akademikerne.

Randeberg ba i et møte med forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim den 3. april om at institusjonene må legge til rette for at laboratorier kan brukes av de som har behov for det på en måte som ivaretar smittevernhensyn.

Kunnskapsdepartementet ber i et brev 7. april universiteter og høyskoler legge til rette for at studenter og ansatte innen helsefag, matematisk-naturvitenskapelige og teknologiske fag, media- og designfag og utøvende musikk- og kunstfag får tilgang til nødvendige fasiliteter slik at de skal kunne fullføre utdanningen eller forskningen våren 2020.

- Mange studenter og forskere får nå tilgang til utstyr og laboratorier på campus og muligheten til å avslutte forskningen sin denne våren. Det er veldig gledelig, og jeg er sikker på at dette kan gjøres på en trygg og god måte, sier Randeberg.

Randeberg forventer at universitetenes fasiliteter gradvis åpner opp for flere grupper.

- Forskningsinstitusjonene får nå viktig erfaring med å legge til rette for trygge forskningsaktiviteter. Det er nyttig. Denne erfaringen må de bruke slik at de raskt og sikkert kan legge til rette for andre grupper forskere som nå ikke gis tilgang. Forskerne trenger mest mulig forutsigbare rammer, sier hun.

Les hele brevet her

Les også