Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Ødelagte hus i bombeangrep. Barn leter i ruinene i Khan Yunis på den sørlige Gazastripen 8. november
Barna rammes hardest av krigen på Gazastripen og de israelske bombeangrepene. Disse barna leter i ruinene etter bombeangrep i Khan Yunis på den sørlige Gazastripen 8. november. Foto: Ahmad Hasaballah/Getty Images

Aktuelt

Angrepene på sivile i Gaza må ta slutt

Publisert: 8. nov. 2023

Tekna fordømmer lidelsene og drapene på sivilbefolkningen i Israel og Gaza, og ber om en umiddelbar og varig, humanitær våpenhvile.

Hamas’ angrep og drap på sivile israelere 7. oktober var en uhyrlig terrorhandling. Israel har svart med bomber mot sivilbefolkningen og en total blokade av Gaza.

Etter mange uker med intens krigføring er den humanitære situasjonen i Gaza katastrofal. Mer enn 2,3 millioner mennesker er sperret inne i Gaza og overlatt til seg selv. Mer enn ti tusen er bekreftet drept, minst en tredjedel av de drepte er uskyldige barn. Mange flere er skadd, og flere tusen er meldt savnet.

Israel har stengt grensene, og begrenser tilgangen på mat, drivstoff, vann og humanitær bistand til sivilbefolkningen. Nødhjelpen som slipper inn til Gaza er langt fra tilstrekkelig til å dekke de massive behovene. Sykehusene kan ikke gi helsehjelp fordi de mangler utstyr og medisiner og operasjoner gjennomføres uten smertelindring. En hel befolkning påføres nye traumer.  

Å følge FNs verdenserklæring om menneskerettigheter må være en grunnplanke i ethvert samfunn. Sammen med den internasjonale fagbevegelsen jobber Tekna hver dag for respekten for menneskeverdet. Siviles liv må beskyttes, menneskerettigheter og folkeretten må respekteres.

Vi oppfordrer norske myndigheter til å gjøre hva de kan for å få en slutt på voldshandlingene og drapene på sivile i Gaza.

Les også