Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
bilde av slalomkjører

Råd og tips

Skredkurs

Publisert: 18. feb. 2021 Streaming

Skal du stå på ski eller snowboard utenfor løypene i vinter? Da er det på tide å lære seg litt om skred.

De fleste skredulykker hvor personer omkommer, er forårsaket av menneskene som ferdes i terrenget, derfor er det utrolig viktig at du kan nok til å vurdere risikoen for skred før du begir deg ut på topptur. Teorikurset gir deg en innføring i skredfare og hvilke forhåndsregler man må ta i fjellet.

Det komplekse samspillet mellom snø, vær og terreng legger forholdene til rette for snøskred. Formålet med kurset er å gi deg økt bevissthet om skredfare, samt hvordan du skal forholde deg til skredfarlig terreng for å sikre tryggest mulig ferdsel fjellet.

Vi har invitert seniorekspert Christian Jaedicke fra NGI (Norges Geotekniske Institutt) til holde dette kurset. Han har en doktorgrad i meteorologi og snøfysikk og lang erfaring med arbeid innen snøskred.

Christian har ledet snøskredvarslingen på NGI de siste 16 årene, og jobber mye med sikring av vannkraftanlegg og høyspentlinjer. Han vil snakke om de grunnleggende skredkunnskapene du trenger for å ferdes trygt. Og utfordre deg med erfaringer fra ulykker og det profesjonelle arbeidet med snøskred i Norge og på Svalbard.

Les også