Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
To unge studenter sitter ute i sola på en benk

Råd og tips

Podkast: Sommerjobb, lønn og kontrakt

Publisert: 27. jan. 2020 Podkast

Hvor kan du finne en faglig, relevant sommerjobb og hva slags lønn kan du få?

Og må en sommerjobb egentlig være faglig relevant til studiene dine for å være nyttig? Få svaret på hva som bør stå i jobbkontrakten din, og om det er greit å jobbe gratis dersom prosjektet er skikkelig spennende!

Hør også fra noen som fikk seg fast jobb etter et sommerprosjekt og om hvordan du kan selge deg inn til en arbeidsgiver.

Hvor finner jeg relevant sommerjobb?

Anne Cathrine Hunstad
Anne Cathrine Hunstad, leder av juridisk avdeling i Tekna

I studio møter du Anne Cathrine Hunstad, leder av juridisk avdeling i Tekna, deler sine beste tips om hvordan man finner en relevant sommerjobb: 

  1. Søk først i de store jobbsøkerportalene: finn.no, nav.no, LinkedIn, Teknisk Ukeblads jobbsøkerportal. 
  2. Nettverk er viktig. De aller fleste Anne Cathrine kjenner har fått sommerjobb gjennom bekjente, så benytt nettverket ditt eller begynn å bygge nettverk
  3. Hvis du vet hvor du vil jobbe, så bør du oppsøke de virksomhetene direkte. Hør med de om de skal ha sommerprosjekter. Trenger de studenter? Sjekk nettsiden til bedriften eller ta kontakt direkte. 

Hvorfor man bør ha relevant sommerjobb?

Hunstad forklarer i podkasten at det er lurt med en relevant sommerjobb både for å få penger de månedene uten studielån, men det i tillegg gir en unik mulighet til å få jobberfaring knytta til utdannelsen.

Med en sommerjobb vil du også lære om samarbeid i arbeidslivet, og hvis du har fått sommerjobb et sted du vil jobbe senere kan du da selge deg inn der og ha mye høyere sjanse til å få jobben. 

Trenger du tips til hvordan skrive søknad og CV? Sjekk Teknas jobbsøkerportal og CV-bygger her. 

Les også