Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kvinne med langt brunt hår strekker hendene i været

Dorthea er stolt over å være en del av en så stor og faglig sterk gjeng.

– Vanvittig at vi er blitt 100 000!

– Jeg har alltid visst at jeg skulle være med i en fagforening, sier student Dorthea Bruås (21). Ennå er hun opptatt av studentpolitikk, men kjenner at det er trygt å ha Tekna i ryggen når hun skal ut i arbeidslivet om få år.

Dorthea Bruås fra Haugesund går 3. året på Industriell økonomi ved NMBU retning byggteknikk og arkitektur, og har allerede etter snart to års medlemsskap rukket å engasjere seg sterkt i Tekna.

– Jeg hadde lenge hørt mye bra om det sosiale samholdet i Teknas studentgruppe ved NMBU, og ønsket også en mulighet til å jobbe politisk. Da jeg fikk vite at de hadde en egen politisk undergruppe tenkte jeg at dette var midt i blinken for meg. Derfor søkte jeg om å bli studentkontakt. Det er noe av de smarteste jeg har gjort, sier Dorthea som har sittet et år som nestleder i Studentutvalget.

– I tillegg til dette har jeg alltid syntes at det er viktig å være med i en fagforening, så hvorfor ikke bli med allerede fra jeg er student? Man tjener jo så mye på det!

Hundekos mot eksamensstress

Dorthea trekker fram både de faglige og sosiale arrangementene på lærestedet som hun mener har stor verdi for miljøet på hele NMBU.

– Jeg vet at Tekna stiller med hundekos mot eksamensstress om eksamensperioden blir litt tøff, kræsjkurs i et fag jeg syntes er vanskelig eller grilling på en varm sommerdag.

Dorthea trives godt på NMBU både faglig og med det sosiale livet på campus.

– Forsikringsavtalene i medlemskapet er også en viktig fordel for oss studenter. Mange studenter tar seg kanskje ikke råd til dyr forsikring, men som studentmedlem får man uføreforsikring og tyveri -eller innboforsikring helt gratis. Jeg har også hatt bruk for gratis juridisk bistand da jeg trengte hjelp til å se over en jobbkontrakt.

Dorthea kjenner på at det er trygt å ha Tekna i ryggen når hun skal ut i arbeidslivet om noen år.

– Å være med i en fagforening er å være del av noe større. Jeg har alltid visst at jeg skulle være med i en fagforening. Det gir verdi på mange måter. I tillegg til å ivareta medlemmenes juridiske og økonomiske rettigheter, tilbyr Tekna også en rekke faglige og sosiale arrangementer.

Blir en sterkere stemme sammen

At Tekna passerer 100 000 medlemmer synes hun er vanvittig å tenke på.

– Gjennom å ha vært i Studentutvalget har jeg fått et lite innblikk i det viktige arbeidet Hovedstyret og resten av fagforeningen gjør. Med over 100 000 medlemmer får vi en sterkere stemme i mange debatter i samfunnet.

– Medlemsmassen vår sitter til sammen på veldig mye verdifull kompetanse. Den kan brukes til å utvikle hverandre og påvirke samfunnet i en positiv retning, mener Dorthea.

– Det som gjør Tekna til en appellerende fagforening for meg er det store mangfoldet.

Jeg føler en stor tilhørighet i Tekna, og syntes det er spennende hvor mange ulike faglige bakgrunner medlemmene har. Det er en gjeng jeg er stolt av å få være en del av.

Hva når jeg er pensjonist?

Ifølge Dorthea har året som nestleder i studentutvalget gitt henne uvurderlig kunnskap og nye vennskap.

– Jeg er utrolig takknemlig for mulighetene jeg har fått i Tekna og for å få være del av et utrolig flott utvalg. Vervet har også utfordret meg og lært meg samhandling og problemløsning på en helt annen måte enn det jeg får lære i løpet av studiet.

Om hun selv skulle deltatt på andre arrangementer enn de som er for studentkontaktene eller de hun deltar som frivillig på, må det være å delta på et brattkortkurs.

– Jeg håper vi kjører et slikt i dette semesteret, sier hun.

Dorthea gleder seg til veien videre for Tekna!

– Hvem vet hvor mange medlemmer vi er når jeg er pensjonist?