Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Siri Martiradonnas

GOD TIL Å SAMARBEIDE: Siri Martiradonna sin beste egenskap i jobben er den gode evnen til å samarbeide. Foto: Privat.

Ukas Tekna-medlem: Siri spiste larver til lunsj

– De første årene i arbeidslivet jobbet jeg mye internasjonalt.

Hver uke stiller vi de samme 10 spørsmålene til ulike Tekna-medlemmer. Denne uka er det Siri Martiradonna(40) sin tur.

 

Yrke: Direktør for bærekraft og innovasjon i Omsorgsbygg Oslo KF.

Utdanning: Sivilingeniør fra INSA Toulouse og NTNU matte og fysikk.

– Hva er morgenrutinen din?

Her kunne jeg skrevet mye om pre/post-covid, men jeg nøyer meg med å si at en god morgen forberedes kvelden før, så jeg må tenke og gjøre minst mulig før jeg kommer meg så tidlig som mulig på jobb - tar gjerne frokosten på jobb i 7-tiden.

– Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

– Jeg prøver å legge opp dagene slik at jeg alltid har en god bolk med egentid til å gjøre selvstendig arbeid, men det blir også mye samarbeid- og diskusjonsmøter.  

– Hva jobber du med akkurat nå?

– Å skaffe meg en god oversikt over den virksomheten jeg akkurat har begynt å jobbe i, og spesielt relatert til hva vi skal prioritere av oppgaver og prosjekter - for innenfor mitt fagfelt (bærekraft) er det nok å gjøre!

– Hva er din sterkeste egenskap i jobben?

– Jeg tror det er at jeg klarer å samarbeide med de fleste; vi kommer ingen vei uten samarbeid. 

– Hva er det morsomste/rareste du har opplevd i jobben?

– De første årene i arbeidslivet jobbet jeg mye internasjonalt. Da hadde jeg mange morsomme og litt sære opplevelser, besøkte fabrikk lang ute på den kinesiske landsbygda med larver til lunsj, workshop i India, intervjuer i Moskva. Jeg var med å organisere en stor lederkonferanse i Venezia, det var så profesjonelt og inspirerende utført med så mange interessante deltakere. En givende studietur til Wien med overnatting på verdens mest miljøvennlige hotell. Synes jeg har opplevd mye i jobbsammenheng. Men de siste årene har jeg hatt stor glede av å jobbe mer lokalt - og nå synes jeg det er kjempegøy å jobbe med utviklingen av eiendomsmassen i Oslo: høye ambisjoner og flinke folk, da blir det morsomme dager.

– Hvorfor valgte du dette yrket?

– Jeg var så "heldig" at jeg oppdaget tidlig nok i yrkeskarrieren hvor ille det faktisk sto til med klimaet vårt, og da var det ingen vei tilbake. Men når jeg ser tilbake var jeg jo også en av de som skrev oppgaver om regnskog og miljø i oppveksten, jeg hadde vel bare ikke sett for meg at jeg kom til å jobbe med det. Jeg er veldig takknemlig for at jeg havnet i et fagfelt som jeg er så engasjert i og opplever som så meningsfylt.  

– Hvorfor fagorganiserte du deg? 

– Jeg har bodd i flere land som ung og ble bevisst på at vi ikke bør ta for gitt det gode, balanserte arbeidslivet vi har her i Norge, den flate strukturen, godt samarbeid, goder som arbeidstakere i andre land drømmer om, så ja til trepartssamarbeidet. Og så var Tekna NTNU flinke til å selge inn studentmedlemskap :) Og nå har heldigvis Tekna også blitt tydeligere i å fronte klima og bærekraft, der var dere litt treige noen år syntes jeg.

– Hvordan kan vi best rekruttere barn og unge til å velge realfag? 

– En ting er å rekruttere - også viktig å beholde, for eksempel gjennom studieløpet og i jobb! Jeg tror på gode lærere og et mangfold blant lærere, jeg tror på bevisstgjøring rundt alle mulighetene som åpner seg for en med realfagsbakgrunn, samt litt sånn krydder underveis i form av nettverk, utveksling, utplassering o.l.

– Hvilke apper klarer du deg ikke uten på jobb og når du er hjemme?

– Prøver egentlig å fri meg litt fra å bruke mye tid på apper. Men på jobb går det typisk i mail, telefon og kalender, på fritiden i kamera, nrk, yr, sonos/spotify, noe sosialt blir det jo (WA, snap, LinkedIn, messenger, insta) og endel finn i perioder, samt treningsapper på en god dag!

– Hvordan tror du yrket ditt ser ut om 10 år?

– Jeg tror data om bærekraft er mye mer sømløst tilgjengelig, for eksempel at alle produkter / materialer / bygg og eiendom har mye enklere tilgjengelig informasjon om dets miljøegenskaper. Jeg tror vi ombruker mer og har oppnådd endel på klimakutt, jeg tror det å ivareta natur og naturmangfold har blitt mer mainstream, og jeg tror folks bevissthet rundt kjemikalier er på vei opp. Jeg håper på en liten revolusjon i økonomifaget som gjør at vi får standardiserte måter å beregne verdi som synliggjør hvor lønnsomt det er å spille på lag med naturen. Men jeg tror (dessverre) ikke jeg har blitt arbeidsledig; det vil nok fortsatt være endel å ta tak i.