Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sykkelvogn med 2 damer

Leder for frivillighet i Tekna, Bente Brunsgård fikk et spennende og hyggelig møte med Unni på 88 år som var passasjer i sykkelvognen hennes.

Tekna sykler fra Nordkapp til Arendal for frivilligheten

I sommer er medlemmer i Tekna med og sykler Norge på langs sammen med andre organisasjoner for Frivillighetens år 2022.

Starten gikk fra Nordkapp 21. mai, og skal ende opp i Arendal under Arendalskonferansen den 15. august.

– Vi har mange medlemmer som legger ned stor innsats i frivillige verv i Tekna, sier prosjektleder for frivilligheten i Tekna, Bente Brunsgård. Nå håper hun at enda flere medlemmer skal engasjere seg, ikke bare som tillitsvalgte i foreningen, men i mange ulike typer frivillighetsprosjekter i eget nærmiljø.

Frivillighetens år

Sist mandag syklet hun selv en etappe i Bodø sammen med representanter fra en rekke andre organisasjoner som også er med i Sykkelturen2022 sydover.

2022 er definert som Frivillighetens år. Hensikten med den lange sykkelturen er å skape oppmerksomhet om frivillighet i lokalsamfunnene i hele Norge Frivillighetssentralene ønsker å sette lys på merverdien av å føle seg til nytte i samfunnet og at flere skal oppleve gode relasjoner i hverdagen.

Eldre mann og dame i sykkelvogn
Oddvar Korneliussen og Unni Støre Brinchmann var passasjerer på Bodø-etappen.
Unni på 88 i sykkelvogns
Unni Støre Brinchmann på 88 kjente godt til Tekna gjennom sin avdøde ektemann som hadde bygd ut vannkraft i Nepal.

– Dette er verdier vi støtter helhjertet oppunder, sier Bente Brunsgård som opplyser at Tekna har utviklet en tjeneste for frivillighet blant medlemmene, kalt Prosjektpatruljen. Den første piloten er nylig gjennomført i Trondheim, les mer her Trygger Trondheim på fritiden.  

– Spesielt hyggelig var det å treffe på Unni, som er 88 år og ivrig Pigrimsvandrer. I går var hun passasjer i sykkelvognen, og praten går lett på sykkeltur. Vi hadde nemlig noe felles – Tekna. Unni hadde vært med sin nå avdøde mann til Nepal hvor han var med å bygge vannkraft. Å treffe folkene der nede og se hvor fornøyd de er, forandret hennes liv, fortalte hun. Spennende møter skjer på sykkeltur med Tekna.

Hvis du har lyst til å være med å sykle en etappe kan du melde deg til din nærmeste frivillighetssentral. Til de fleste etappene er det allerede syklister, men har du lyst til å sykle med, er det bare å bli med.

Årets viktigste sykkeltur i 2022:

  • 73 etapper
  • 1550 kilometer
  • 100 kommuner
  • 5000 frivillige

 

All informasjon og bilder fra turen kan du følge på Sykkelturen22