Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Administrerende direktør Egil Haugsdal og Tekna–tillitsvalgte Ivar–André Ihle

Administrerende direktør Egil Haugsdal og Tekna–tillitsvalgte Ivar–André Ihle er enig om at tett samarbeid og gode prosesser gir de beste resultatene.

Slik fikk de tillitsvalgte til samarbeidet

En sammenslåing av to store industriselskaper med ulik historie og kultur krever samarbeidsvilje fra både ledelse, eiere og ikke minst tillitsvalgte. Commercial Marine (CM) og Kongsberg Maritime (KM) har tatt oppgaven på alvor.

Kongsberg Maritimes oppkjøp av Rolls–Royce Commercial Marine i juni 2018 medførte at to av de store innen norsk maritim industri nå blir til én. Det medførte også at antall ansatte nå blir om lag 3400, deriblant nærmere 600 Tekna–medlemmer.

– Dette er et spennende prosjekt, og vi har vært opptatt av et tett samarbeid mellom fagforeningene og ledelse for å få en god sammenslåingsprosess. Vi har 69 prosent fagorganisering i den nye virksomheten, med 7 fagforeninger, 15 lokasjoner og 49 klubber representert. Så det er viktig med gode og ryddige prosesser, sier hovedtillitsvalgt fra Tekna i Commercial Marine Ivar–André Ihle.

Han mener at et tett samarbeid mellom ledelse og tillitsvalgte er nødvendig når en så stor sammenslåing skal gjennomføres.

– Det er viktig at de ansatte opplever at de blir lyttet til og involvert. Vi i CM har allerede vært gjennom flere nedbemanninger, og vet hvor viktig det er med seriøse prosesser, sier han.

Administrerende direktør Egil Haugsdal i Kongsberg Maritime understreket også viktigheten av et tett samarbeid med de tillitsvalgte.
– Samarbeid med de tillitsvalgte er ikke en hemsko, men en stor fordel. Selv raske beslutninger trenger gode prosesser. Vi har holdt på i 205 år på Kongsberg, og vist at vi er tilpasningsdyktige. Det skal vi være denne gangen også, sier Haugsdal.

Han fremhever samarbeidsavtalen som selskapet nå forhandler med de ansatte om. Planen er at det blir etablert et nytt bedriftsutvalg hvor ledelse og hovedtillitsvalgte fra foreningene skal sitte. Fagforeninger med over 400 medlemmer kan få et ekstra medlem i utvalget.

– Vi kan ikke blande oss i hva den enkelte ansatte velger å gjøre med tanke på fagorganisering. Men vi setter pris på at vi har en høy organisasjonsgrad i selskapet, sier han.

Ivar–André Ihle understreker at ansatte og ledelse har felles interesse i at det går godt.

– Vi ønsker også å bidra som en faglig ressurs, vi sitter på viktig faglig kompetanse til det beste for bedriften, sier han.

Den endelige sammenslåingen skal være sluttført 1.april