Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Alessio Vinci med papirark med litt kode på

KODE: Klarer du å løse koden Alessio Vinci etterlot seg?

Kan du løse ingeniørstudentens mystiske død?

En speilvendt kode kan muligens oppklare dødsfallet.

Alessio Vinci hentet kanskje inspirasjon fra navnebroren Lenoardo Da Vinci da han skrev koden speilvendt, Leonardo var kjent for å ofte skrive notater på denne måten.

Ikke for å dra for harde sammenligninger med den italienske legenden, men Alessio ble også regnet for å være et geni av sine nærmeste.

Han ble beskrevet som en person begavet med overlegen intelligens, særlig innen matematikk.

18-åringen studerte romfartsteknologi i Torino, Italia, og hadde hjemmeadresse et stykke unna i Ventimiglia. Der levde han sammen med bestefaren, etter morens bortgang.

Han hadde masse venner, var mye utendørs, studerte, og hadde akkurat tatt lappen. Alt gikk bra i livet hans, virket det som.

Dro til Paris ut av det blå

Den 17. januar 2019 dro han til Paris uten å fortelle det til noen, ikke engang hans familie fikk vite det. Han leide et rom på hotellet Le Meidien Etoile, nærme Port Maillot, et rom han hadde booket 11 dager i forveien.

Funnet død under en 45 meter høy heisekran

Ingeniørstudenten ble på hotellet helt til midnatt, det eneste han foretok seg var å gå ut på balkongen, røyke, og ringe bestefaren. Det var visstnok en helt vanlig samtale.

Han ringte også vennen sin Matteo, og spurte om han kjente noen i Paris, og var spesielt opptatt av en «Greta Harrison», men vennen skjønte lite av samtalen, og hvorfor han var i Frankrike.

Klokka 4 på natta sendte en melding til en familievenn: «Besteforeldre er de beste foreldrene jeg kunne hatt». Dette ble det siste livstegnet fra Alessio.

Dagen etter ble han nemlig funnet død, under en 45 meter høy heisekran på en byggeplass i Port Maillot. Kroppens skader tyder på at han døde av et fall. Og politiet i Frankrike mente det meste pekte i retning selvmord.

Bestefaren tviler likevel på at han tok livet sitt.

– Han virket ikke deprimert, vi snakket sammen 3 ganger hver eneste dag, sier han til newsbeezer.

Etterlot seg mystiske koder og brev

Ingeniørstudenten etterlot seg et brev til bestefaren. Det litt pussige er at teksten var skrevet på fransk, lett oversatt her:

«Jeg vil ikke si hvorfor jeg gjorde det. Jeg blir husket som en sprø ung gutt, jeg bryr jeg meg ikke om hva folk tror. Jeg ber bare om en ting, og jeg vet at noen vil gjøre det. La alle se denne meldingen».

Meldingen Alessio muligens sikter til er kryptogrammet som ble funnet på PC-en hans:

«ETP je sais CAM 381ASLCM». Det var skrevet speilvendt, og så fotografert med PC-ens webcam.

De samme bokstavene, E. T. P. ble funnet inngravert på en lighter under Alessios pult. En annen kode: «S11900018», var skrevet på et kort. 

Myndighetene fant også en kvittering på 100.000 euro fra en bank i Monaco, som han skal ha sendt til bestefaren sin, og en annen transaksjon på 700 euro foretatt i Paris.

Det er flere teorier rundt hva som skal ha skjedd med Alessio, og hva kodene betyr, men ingenting er oppklart. Enkelte peker på den store pengesummen, mens andre tror han har blitt påvirket av skrekkspillet Blue Whale, hvor selvmord er en del av plottet.

Hva tror du, var det Alessio som skrev brevet og kodene. Klarer du å løse mysteriet?

Kilder: Scienceblogs, News1, Newsbeezer, Bitfeed, Wissenschaft.