20. aug.
kl. 08.30–22.30
Norsk Industriarbeidermuseum, RJUKAN

Tekna Moss avdeling inviterer til dagstur til Rjukan.

Meld meg på

På denne turen får du oppleve to ulike severdigheter fra norsk historie. Vi besøker både Vemork og dampferga Ammonia.

Tentativt program finner du i egen fane. Det kan komme endringer.

Om Vemork

På Vemork museum får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie.

Rjukanfossen ga grunnlaget for Vemork, verdens største kraftstasjon i 1911. I dag er den ærverdige kraftstasjonen museum; Norsk Industriarbeidermuseum.

På Vemork kan du oppleve det fantastiske industrieventyret som fant sted på Rjukan, og som er grunnlaget for at Rjukan sammen med Notodden nå er på UNESCOs prestisjetunge verdensarvliste.

Norsk Industriarbeidermuseum er autorisert som verdensarvsenter for Rjukan-Notodden industriarv med besøkssteder på Vemork, på Rjukan, Telemark kunstmuseum og Verdensarvsenter på Notodden, ifølge visitrjukan.com.

Om Dampferga Ammonia

Søk audiens hos Tinnsjøens dronning. Dampferga som forandret både Tinnsjøen, befolkningen og samfunnet. Ammonia ble bygget i 1929 og ligger stolt til kais ved historiske Mæl.

Jernbaneferga Ammonia endret ikke bare reisemønsteret på Tinnsjøen, den satt en helt ny standard. Med flott kafé, eget postkontor og bare to timer reisetid ble ferga attraktiv for lokalbefolkningen.

Ammonia er utstyrt med en helt unik direktørsalong, der alt er spesialbygget av de beste materialer. Innredningene er det Carl Conradi som står for, i godt samarbeid med Rjukanbanens driftsleder Holmboe, ifølge nia.no.

Praktisk informasjon

Du kan enten kjøre bil selv, eller sitte på med felles buss i regi av Tekna fra Horten. På dette arrangementet kan du ta med deg en ledsager, kryss da av for det i påmeldingen.

Bli litt lengre?

Dersom du ønsker å se mer av Rjukan og ønsker å overnatte, kan vi anbefale Rjukan Admini. Du kan booke overnatting her. Et historisk hotell det er verdt å oppleve. Ved reservasjon, oppgi at du kommer fra Tekna Moss avdeling.

Skriv ut

08.30

Buss fra Horten

Felles buss fra Horten.

11.30

Ankomst Rjukan og Lunsj på Vemork

Vi spiser sammen på Vemork.

13.00

Omvisning Vemork

15.00

Omvisning dampferga Ammonia

17.00

Middag på hotell Rjukan Admini

19.00

Avreise Rjukan

Felles buss reiser fra Rjukan mot Horten.

22.30

Ankomst Horten