Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde

Tema: Ledelse og utvikling

Kurs i pensjon

Publisert: 8. mai 2020 Streaming

Pensjon er en viktig del av dine ansettelsesvilkår. Hva må du passe på?

Kurset er for alle som vil ha et klarere bilde av hvordan økonomien kan bli i pensjonstiden. Det er også nyttig hvis du skal vurdere et jobbtilbud eller lurer på om du trenger å supplere pensjonen med egen sparing.

Kurset gir en oversikt over folketrygdens oppbygging i tillegg til en orientering om private og offentlige tjenestepensjonsordninger. Du får et grunnlag for informerte valg om fleksibelt uttak av pensjon eller egne pensjonsrettigheter og om individuell sparing til pensjonisttilværelsen.

 

Kurset er delt opp - som pensjonen - i tre deler:  

 • Folketrygden,
  som omfatter alderspensjon som alle får og trenger å kjenne til. 
  OBS. Det refereres til 1G. Den har i 2021 økt til 106 399,-.
 • Tjenestepensjon,
  som arbeidsplassene dine har opparbeidet for deg
 • Egen sparing,
  hvordan du skal håndtere opptjente rettigheter, om du må spare selv for å få nok pensjon og så videre. 

Se opptak:

Stikkord: pensjon, kurs i pensjon
Portett av Anders Kvam

Anders Kvam

Spesialrådgiver

Kursholder Anders Kvam er spesialrådgiver i Teknas seksjon for arbeidsliv og juss. Han har reist landet rundt med kurs om pensjon for Teknas medlemmer. Det er et tema som engasjerer, og denne kvelden får du solide kunnskaper og lang erfaring levert rett hjem til deg.

Les også