Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
19.–20. jan. 2022
Tappin konferanseplattform, Nettbasert

Teknas CO2-konferanse 2022

19.–20. jan. 2022Tappin konferanseplattform, Nettbasert

Teknas konferanse som følger utviklingen innen CO2-håndtering tett på og Norges rolle og bidrag i et internasjonalt klimaperspektiv.

Viktigheten av CCS

Karbonfangst og -lagring (CCS) har, en uttalt, viktig rolle for å redusere globale klimagassutslipp og for å nå våre egne og internasjonale klimamål.

Norcem har vist lederskap og gjennom mange år har de samarbeidet med viktige partnere og fagmiljøer for å kunne realisere et fullskala CO2 angstanlegg i Brevik.

Norsk industri- og teknologimiljøer har lenge vært pådrivere for karbonfangst og -lagring (CCS) nasjonalt og internasjonalt gjennom Northern Light prosjektet og Langskip som tilbyr lagring av CO2 fra Europa på norsk sokkel

En annen viktig aktør er Aker Carbon Capture som har skapt mindre anlegg som har med stor suksess

CCS og industriell vekst

CO2 er også en ressurs. Energigjenvinningsanlegget på Klemetsrud i Oslo vil fange CO2 fra anlegget og omdanne den til varme og strøm til byens innbygger
Det jobbes videre med å kunne realisere et fullskala CO2 fangstanlegg på Klemetsrud

I Norge er det flere spennende industrielle klynger og pågående prosjekter hvor det gjennom CO2 fangst skaper ny industri, grønn industriell vekst og nye arbeidsplasser.

Med CCS teknologi kan Norge bli en fremtidig leverandør av hydrogen til Europa og samtidig bidra til industriell vekst for Norge  

Format og program 2022

Tekna samarbeider med sentrale aktører innen forskning og industri for å sette agendaen for programmet.

Vårt felles mål er at programmet skal speile pågående sentrale nasjonale prosjekter, men også noen internasjonale.

Det er mye spennende som skjer og mange store og små aktører jobber med grønn vekst, programmet vil by på mange smakebiter.

Målgruppen for konferansen er alle som jobber med CO2-relaterte aktiviteter, også relatert til juridiske og finansielle spørsmål.

Grunnet nye restriksjoner ifm gjennoføring av større konferanser, gjennomføres konferansen digitalt

Vi håper å se deg i januar 2022!

Konferansen dekker FNs bærekraftsmål:

Del