1. juni
kl. 17:00–18:30

Tekna Ung inviterer medlemmer under 38 til løpeteknikk-kurs. Det nærmer seg varmere tider og perfekt løpevær! Om du er nybegynner eller dreven løper – bli med oss og lær deg god løpeteknikk.

Meld meg på

Beskrivelse

Kurset gir deg en praktisk innføring i hva effektiv løpeteknikk er, og passer for alle som synes løping er gøy og som ønsker inspirasjon og tips for å forbedre sin løpeteknikk.

Er vi skapt for å løpe? Og hva er effektiv løpeteknikk?

Vi gir deg en grundig innføring i hvordan vi, gjennom mange millioner år med evolusjon, er skapt for å løpe. Vi forklarer hvordan kroppens skjelett, sener, ligamenter og muskler spiller sammen for å drive oss framover når vi løper, og hvordan vi på best mulig måte kan ta i bruk den potensielle energien som ligger i kroppens sener for å bevege oss mest mulig økonomisk når vi løper.

Ingen kan endre sin måte å løpe på over natten, men vi gir deg gode tips for hvordan du skal gripe dette an for å forbedre teknikken din over tid få varig effekt av kurset.

Slik foregår kurset:

Vi møtes på parkeringsplassen ved gamle Gamlingen i enden av Tjodolvs gaten på Våland. Der tar vi en kort oppvarming og beveger oss opp til Vålandstårenet.

Etter oppvarming tar vi deg gjennom instruksjon og øvelser for fire basiselementer for effektiv løpeteknikk: frekvens, positur, armbruk og benbruk. Etter dette gjennomføres en intervalløkt hvor du får direkte feedback på hvert teknikkelement for hvert løp.

Avslutningsvis går vi gjennom noen styrkeøvelser for løperen, samt at det blir tid for spørsmål og en oppsummering. Teorien du trenger for å forstå hva vi snakker om får du i løpet av de praktiske øvelsene.

Praktisk informasjon

Kurset foregår utendørs, så kle deg etter været!

Husk vann!

Finn frem:

Møtes ved parkeringsplassen ved gamle Gamlingen for oppvarming. Selve kurset utføres på Vålandstårne