9. aug.
kl. 14:00–17:00
Arrangementet er avlyst

Opplev hvordan ei lita grend i Trysil ble del av et svensk industrieventyr – bli med på en musikalsk tidsreise tilbake til 1850-tallet der du får innsikt i et unikt stykke ingeniørarbeid midt i de dypeste skoger.

Meld meg på

Beskrivelse

Tekna Hedmark avdeling inviterer til teatertur til Støa kanal i Ljørdalen øst i Trysil.

"Kanalen – et spill om Støa kanal" er mer enn ei forestilling. Scenen er tømmerfløtingsanlegget og tømmerspillet (heisen) fra 1858, kulissene er den stille skogen og den eneste lyskasteren er sola på sin vei ned bak tretoppene.

Det er en dramatisk forestilling som vil bergta deg fra første tone til siste applaus. Like ved svenskegrensen møtes mennesker fra fjern og nær for å jobbe ved det som skal bli et tømmerfløtningsanlegg. De jobber sammen, forelsker seg, havner i slagsmål, fester og sørger sammen over tapet av en kjær venn.

Fløtningsanlegget på Støa kanal er sentrum av begivenhetene. Her lengst øst i Trysil var det nesten ikke solgt tømmer på midten av 1800-tallet. Problemet var å få transportert tømmeret over til Trysilelva, for videre fløting til sagbrukene ved Karlstad i Sverige.

Løsningen ble et fløtningsanlegg som er unikt i Skandinavia og antagelig i hele verden!
Les her hvordan de laget fløtningsanlegget

Forestillingen har vært arrangert annethvert år siden 2002, og her bidrar folk i dalføret i Ljørdalen både foran og bak scenen. Ensemblet består av både profesjonelle og amatørskuespillere og -musikere. I 2012 fikk forestillingen Trysil kommunes kulturpris.

Ta gjerne med en ledsager. Tekna sponser maks 2 billetter per person, ønsker man flere betaler man full pris kr. 380,- for billett nr. 3, 4 osv..

Et friluftsteater betyr at man må være kledd for all slags vær, ta med sitteunderlag og niste om du ikke vil kjøpe lokale produkter som fleksmonk, bomdragerpanne, snipp eller stomp.

OBS OBS! - det blir ingen fellestransport, man må kjøre selv eller slå seg sammen med en annen deltaker. Her finner du veibeskrivelse.

  • Portene åpner 90 min før forestilling

  • Paraplyforbud

  • Hunder ingen adgang

Les mer om forestillingen på www.kanalspillet.no

Finn frem:

Støa kanal, Ljørdalen øst i Trysil.