28. mars
kl. 18:30–23:00

Operetten om Mack er en saftig og litt sann familiekrønike om en av Nord-Norges mest kjente familier.

Meld meg på

Beskrivelse

Når Hålogaland Teater våren 2019 slår på stortromma i den stort anlagte musikalske satsningen «Operetten om Mack» får vi historien om bryggeribedriften Mack, eller – vi får en versjon av historien. Forfatter Maja Bohne Johnsen har nemlig diktet og fantasert seg fram til en saftig dramatisering basert på virkelige historiske hendelser, som den store sosiale kampen, alkoholforbudet, bankene som gikk konkurs, fisket som slo feil og fremveksten av Tromsø fra handelssted og fiskevær til en by og hovedsete i Nord-Norge.

Et stykke Tromsø-historie

Forestillingen skildrer tiden fra 1915 da Bredrup-generasjonene overtok bryggeriet og frem til Ølhallen åpnet i 1928. På scenen finner vi et stort ensemble med Kirsti Sparboe, Elisabeth Moberg, Finn Arve Sørbøe, Mari Lerberg Fossum, Ingrid Evertsen og Kristian Fr. Figenschow i noen av de viktigste rollene.

Maja Bohne Johnsen er forfatteren bak Tromsø-historien «Vestregata» som gikk sin seiersgang på Hålogaland Teater i 2016. Da skrev hun historien om sin morsslekt. Nå har hun gått videre med historien om sin farsslekt. Dette er den litt sanne krøniken om familiene Mack og Bredrup, både som institusjon, bedrift og som en privat familie.

Regien er ved Trond Lie som er tilbake på Hålogaland Teater etter suksesser som «Twigs - Hele Hælvetes slekta» og musikalene «Cabaret» og «Chicago». Forestillingen har premiere på Scene Vest 14. februar 2019.

Praktisk
Billettene blir forhåndssortert og deles ut fra kl 18:30 i foajèen.
Etter forestillingen blir det servert tapas i foajèen. Baren er åpen for oss.

Finn frem:

Scene Vest