16. feb. 2022
kl. 09:30–16:00
Arrangementet er avlyst

Dette kurset er skreddersydd for deg som er fagekspert, teknolog, ingeniør, forsker, eller har en annen bakgrunn hvor dybde og faglig kompleksitet står i fokus når du har viktig kunnskap å dele.

Meld meg på

Kurset gjennomføres sentralt i Oslo. Nøyaktig sted kommer og oppdateres på denne siden over sommeren.


Ofte er det lett å glemme at tilhørerne ikke har samme interesse for faglige detaljer som deg. Da er det lurt å ha noen triks som gjør publikum nysgjerrig på stoffet ditt. Gjennom å bruke enkle elementer fra historiefortelling kan du oppnå mye større effekt enn du tror.

Historier som effektivt kommunikasjonsverktøy:

Visste du at hele 7 sentre i hjernen er aktivert ved historiefortelling – inkludert sentre som styrer hukommelse og læring - mot kun 2 sentre under en faktabasert presentasjon?

Bruk av historier gir deg verktøyet du mangler for å gi kraft og følelse til faktaene - slik at du lettere når frem med din innsikt. Også DU kan lære å integrere historier når du har viktig kunnskap å dele.

Læringsutbytte:

 • I løpet av en lærerik dag får du verdifulle og matnyttige verktøy for å kunne gi kraft og følelse til tall, fakta og avanserte teorier.
 • Det handler ikke om å bli en karismatisk historieforteller men å få folk til å tenke og bli interessert i budskapet ditt, uten å undervurdere deres intelligens eller overvurdere deres kunnskap.
 • Du går hjem med flere konkrete tips du kan bruke umiddelbart!

Gjennomføring:

Kurset gjennomføres som en blanding av teori og praktisk trening. Under kursdagen vil du øve i par og små grupper - en garantert trygg eksponering.

Du får konkrete verktøy - og morsomme øvelser - i en ujålete kontekst. Du tar små skritt ut av komfortsonen for lettere å improvisere med selvtillit på din vei.

Les: Slik vinner du tilhørerne


Hvem passer kurset for:

Dette dagskurset er spesiallaget for deg som er ingeniør, teknolog eller fagekespert innenfor ulike fagomårder, slik at du kan ta små skritt ut av komfortsonen og lettere improvisere med selvtillit på din vei.

Meld deg på i dag:

Selv om du aldri helt vet hva som venter deg, så vil du her lære teknikker som gjør deg tryggere i formidlerrollen og få tilhørerne fasinert og interessert akkurat i ditt faglige budskap.

Meld meg på

Se program

Avbestillingsregler


Storytelling er et Tekna Premium-kurs utviklet i tett samarbeid med våre dyktigste fageksperter.

Les mer om Tekna premium her!
Skriv ut

09:00 - 09:30

Registrering og lett servering

09:30

Velkommen

Agenda:

 • Om å vekke oppmerksomhet fra start
 • Smarte elementer å spille på
 • Historien som et retorisk virkemiddel
 • Ulike strukturer og inspirasjonskilder
 • Hent stoff fra din egen hverdag
 • Pust, pauser og tempo
 • Få med kroppen din - ser du ikke hva du sier?

16:00

Oppsummering og avslutning

 • Siri Blindheim

  Mestringspilotene AS

  Siri er en meget erfaren kursleder i retorikk og presentasjonsteknikk med 18 års kursledererfaring innenfor de fleste bransjer, både privat og offentlig.

  Gjennom Retorisk Institutt, har hun blant annet holdt en rekke kurs ved NHOs landsdekkende lederprogrammer. Blant hennes kunder finner vi SINTEF, NTNU, Norges forskningsråd, NIBIO (Norsk institutt for bioøkonomi), Miljøverndepartementet, Statoil, GDF Suez (Engie) og Petoro.

  Siri har utdannelse i språk fra Universitet i Oslo, og Høgskolen i Østfold med praksisopphold i Frankrike. Hun har tatt markedskommunikasjon ved Norges Markedshøyskole, Coaching gjennom Høgskolen i Hedmark, er NLP Master Practitioner og sertifisert pusteveileder. Hun har også praktisk erfaring som salgsleder i Norges Standardiseringsforbund.

  Siri kurser og coacher gjennom sitt selskap Mestringspilotene AS, slik at du tar i bruk mer av ditt potensial, og oppnår bedre resultater.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: