27.–29. jan. 2023
Mjølfjell grendahus, VOSS

Toppturkurs over 20 timer, i samarbeid med Wild Voss!

Meld meg på

Beskrivelse

Påmeldingsmulighet kommer

Om kurset

Skal du på topptur i vinter? Har du nok kunnskap om snøskred? I samarbeid med Wild Voss arrangerer vi skredkurs på Mjølfjell med mål om å gi deg den skredkunnskapen du trenger for å dra på trygge toppturer. Du vil blant annet få trening i å gjenkjenne skredterreng og faretegn, lære hvordan man bruker Varsom RegObs og andre hjelpemidler til turplanlegging, bruk av sender/mottaker og kameratredning.

Plan for helgen

  • Fredag: Avreise med tog fra Bergen på ettermiddagen. Fra stasjonen går vi til Mjølfjell Grendahus der vi rigger oss til. Vi lager felles middag før vi samles for å gjennomgå kursplanen og grunnleggende skredlære.

  • Lørdag: Ut på tur med innlagte læringsmomenter. Vi bruker skredkortene aktivt og jobber med metoder for underveisvurderinger og trygge veivalg. Vi trener på søk etter skredtatte, utgraving og førstehjelp. Om kvelden koser vi oss med god mat, oppsummerer dagen, og planlegger turen neste dag.

  • Søndag: Ut på tur med innlagte læringsmomenter. Det legges opp til at deltakerne selv diskuterer og tar beslutninger underveis. Vi oppsummerer dagen og kurset før vi reiser tilbake til Bergen.

For mer informasjon om kurset: https://www.wildvoss.no/aktivitet/toppturkurs-voss/

Krav til forkunnskap

Toppturkurset passer godt for deg som har liten eller begrenset forhåndskunnskap. Du har vært på noen skiturer i fjellet og er vant med skikjøring utenfor preparerte løyper. Du vet hvordan du kler deg for skiturer i høyfjellet vinterstid. Du må kunne ta deg fram på ski under vekslende vær- og snøforhold med lett sekk på ryggen, både opp og ned.

Pris

Nøyaktig pris kommer. Prisen vil inkludere 20 timer med kursinstruksjon av to NF-sertifiserte skredinstruktører, instruktørenes forberedelser, alt nødvendig kursmateriell, samt lån av spade, S/M og søkestang ved behov, samt middag og overnatting. Foreløpig prisestimat er 2500 kr per pers. Deltakerne bestiller reise selv og tar med egen frokost, lunsj og tursnacks.

NB! Bindende påmelding

Sett deg derfor godt inn i hva kurset innebærer før du melder deg på. Dersom du skulle bli syk eller av andre grunner likevel ikke kan delta, send mail til kurs@tekna.no for avbestilling innen 13. januar.