15. jan. 2018
kl. 18:00–21:00

Skal du på fjelltur i vinter? Bli med på skredkurs med snøskredekspert Kjetil Brattlien fra NGI og få mulighet til å bli med Røde Kors på en "praksisdag" som kan gi deg «Kvitt-kort».

Meld meg på

Beskrivelse

Foredragsholder Kjetil Brattlien er skredekspert og friluftsmann ansatt i skredavdelingen på Norges Geotekniske Institutt (NGI). Han har tilegnet seg unik kunnskap og erfaring gjennom sitt yrke som skredekspert og sin egen store interesse for skikjøring, klatring og fjellturer.

Mange kjenner Brattlien fra media, foredrag og skredkurs, hvor han er ettertraktet for sin faglige tyngde og evnen til å formidle kompliserte ting på en forståelig måte. I mange år har deler av jobben hans vært å undersøke alle snøskredulykker i Norge hvor folk har omkommet. Møte med de menneskelige lidelsene i kjølvannet av skredulykker har ytterligere aktualisert hans ønske om å gi folk kunnskap og holdninger, som fører dem trygt tilbake fra tur.

Kjetil vil med egne bilder, filmer og historier belyser hvorfor skredulykker skjer, og hvordan de kan unngås.

Du kan ta med deg venner og kolleger på dette foredraget, men oppgi i påmeldingen hvor mange du melder på. Studentmedlemmene våre er også hjertelig velkommen!

Vi oppfordrer deg til å ta bybanen til Kronstad, da det er vanskelig å finne parkeringsplass der.

Praksisdag med Røde Kors

I anledningen at Røde Kors åpner enda en skredsøkerbane i Hordaland, og ønsker å gjøre disse bedre kjent, så får Tekna-medlemmer muligheten til å få et såkalt "Kvitt-kort" til bare kr 300.

Kurset består da av teorikvelden med Kjetil Brattlien, samt en praksisdag med vekt på hva en skal gjøre hvis ulykken skulle ramme.

Kurset blir i Eikedalen skisenter der vi bruker sender/mottaker og skredsøkerbanen, med vekt på ASSS-prinsippet.

Påmeldingen til praksisdagen skjer kun på teorikvelden 15. januar, med betaling direkte til Røde Kors på Vipps. Man er avhengig av snø for å kunne gjennomføre dette, men det er beregnet å bruke de påfølgende helgene. (Maks. 25-30 personer per dag).

Finn frem:

Auditorium 1, inngang A