14. jan. 2019
kl. 18:00–21:00

Skal du på fjelltur i vinter? Bli med på skredkurs med snøskredekspert Kjetil Brattlien fra NGI og få mulighet til å bli med Røde Kors på en "praksisdag" som kan gi deg «Kvitt-kort».

Meld meg på

Beskrivelse

Foredragsholder Kjetil Brattlien er skredekspert og friluftsmann ansatt i skredavdelingen på Norges Geotekniske Institutt (NGI). Han har tilegnet seg unik kunnskap og erfaring gjennom sitt yrke som skredekspert og sin egen store interesse for skikjøring, klatring og fjellturer.

Mange kjenner Brattlien fra media, foredrag og skredkurs, hvor han er ettertraktet for sin faglige tyngde og evnen til å formidle kompliserte ting på en forståelig måte. I mange år har deler av jobben hans vært å undersøke alle snøskredulykker i Norge hvor folk har omkommet. Møte med de menneskelige lidelsene i kjølvannet av skredulykker har ytterligere aktualisert hans ønske om å gi folk kunnskap og holdninger, som fører dem trygt tilbake fra tur.

Kjetil vil med egne bilder, filmer og historier belyser hvorfor skredulykker skjer, og hvordan de kan unngås.

Du kan ta med deg venner og kolleger på dette foredraget, men oppgi i påmeldingen hvor mange du melder på. Studentmedlemmene våre er også hjertelig velkommen!

Vi oppfordrer deg til å ta bybanen til Kronstad, da det er vanskelig å finne parkeringsplass der.

Praksisdag med Røde Kors

For den som ønsker litt praktisk trening så inviterer Røde Kors til en praksisdag i Eikedalen. Det blir et kamerat/skredredningskurs med vekt på hva en skal gjøre hvis uhellet er ute. Vi trener på bruken av sender/mottaker, førsteinnsats/kameratredning, utgraving og enkel førstehjelp av skredtatte.

Alle som er med på foredraget og tar praksisdelen får kompetansebeviset; Kvitt Kort

Påmeldingen til praksisdagen skjer kun på teorikvelden 14. januar, med betaling direkte til Røde Kors på Vipps, kr 300,-. (Maks. 25-30 personer per dag). Kurset er planlagt lørdag 19. januar

Finn frem:

Mimes Brønn, Inngang A