7. juni
kl. 18:00–20:00
Microsoft Teams, Nettbasert

Hva er sjokolade? Hva er forskjellen på de ulike typene mørk sjokolade? Hvordan smake på sjokolade? Vi inviterer medlemmer under 38 år i Stavanger avdeling til et digitalt smakearrangement.

Meld meg på

Beskrivelse

På dette arrangementet smaker vi fin mørk sjokolade og lærer hva sjokolade er og hvorfor smaking av sjokolade kan ligge på et like høyt nivå som smaking av vin eller andre gourmetvarer.

Vi begynner med en kort introduksjon til sjokoladens opprinnelse før vi går over til en guidet smaking av en rekke høykvalitets sjokolader av forskjellige typer og merker. Man får lære den beste måten å smake på sjokolade, samt hva som kjennetegner de vanligste typene og opprinnelsene som finnes.

Smakingen omfatter alt fra mørke melkesjokolader til rene mørke sjokolader fra forskjellige opprinnelser over hele verden, med hovedfokus på de mest smakfulle sjokoladene med 60%-70% kakaoinnhold. Underveis kommer vi også innom litt sjokoladehistorie og betydningen av sjokolade gjennom tidene og går kort gjennom trinnene som inngår i sjokoladeproduksjon og hvordan variasjoner her påvirker smaken. Vi vil også få tips til videre utforskning av sjokolade.

Praktisk informasjon

På grunn av utsendelse av materiell vennligst oppgi navn, postadresse, epost og mobilnummer i kommentarfeltet i påmeldingen, dette for å sikre forsendelse med kursmateriell og sporing av pakken.

Vi setter opp et Teams-møte og sender ut link til påmeldte før kursoppstart. Slik kan vi sammen lære mer om sjokolade hjemme i stuen eller kanskje på balkongen.