25.–26. okt.

Du skal presentere slik at tilhørerne forstår, husker og lar seg inspirere av budskapet ditt.

Meld meg på

Målet er at du skal glede deg til å holde din neste presentasjon! Ingen skal gå fra dine presentasjoner og lure på hva du snakket om. Ingen skal gå fra dine presentasjoner og føle at de kastet bort tiden.

På kurset lærer du teknikker for å bygge opp budskapet ditt på en god måte med retoriske prinsipper, og du blir bedre til å presentere. Du får med deg en "verktøykasse" slik at du kan fortsette å trene på egen hånd etter kurset. Endringer av vaner og varig endring av adferd er målet. Kurset er delt opp i to deler.

Dag 1

 • Introduksjon til presentasjonsteknikk
 • Generelt om kommunikasjon
 • 5 trinn i presentasjonsteknikk:
  1. Planlegging og Rammeverk
  2. Oppbygning av presentasjonen
   • Innholdet
   • Språklige virkemidler
   • Visuelt , og bruk av slides
  3. Forberedelse, øvelse, nervøsitet
  4. Presentasjonen/Fremføring
  5. Evaluering

Den første delen handler om hvordan du bygger opp en presentasjon og hvordan du presenterer den. Vi skal se på hvordan nervøsitet påvirker oss og påvirker presentasjonen med tanke på stemmebruk, kroppsspråk og formidlingsevne. Vi snakker også om hvordan vi skal takle nervøsiteten. «Business Storytelling» er også et spennende tema vi skal fokusere på.

Dagen preges av diskusjoner, oppgaver og deltakernes innspill og spørsmål. En aktiv og morsom dag du kan se frem til.

Etter første dag skal du lage en presentasjon. Presentasjonen kan omhandle helt enkle temaer som du kjenner godt, og kan gjerne være en presentasjon du har holdt tidligere. Det viktigste er at du utfordrer deg selv og går utenfor din egen komfortsone. Det bør påregnes noe tid til dette arbeidet etter den første delen. Målet er å trene på oppbygging og fremføring av presentasjonen, temaet er mindre viktig.

Dag 2

På dag 2 skal du holde presentasjonen, få tilbakemelding på oppbygging og på hvordan du presenterer den. Alle får tilgang til opptak av egen presentasjon og tilbakemeldinger, slik at du kan evaluere din egen prestasjon i ro og mak.

Målgruppe

Kurset er for deg som ønsker å bli bedre til å presentere i møter, for kunder, eller for store forsamlinger, uavhengig om du er helt fersk eller har mye erfaring, uavhengig om du presenterer online eller i klasserom/møterom. Vi alle bør utfordre oss selv og bli bedre formidlere.

Varighet

2 dager (kl. 09.00-16.00) i klasserom

Avbestillingsregler

 • Espen Johannesen Laeng

  Espen Johannesen Laeng har mer enn 20 års erfaring innenfor kommunikasjon og presentasjon i Mamut og Visma. Som selger og «evangelist» har han en oppskrift på hvordan du formidler budskapet ditt på en bedre måte. I dag driver Espen sitt eget selskap med fokus på kompetanseheving, og jobber mye med forbedring av kommunikasjon og presentasjonsteknikk. I 2019 holdt han over 20 kurs med over 350 deltagere og i 2020 holdt han mer enn 50 kurs med totalt mer enn 2000 deltagere som har fått muligheten til å bli bedre til å bygge og til å holde presentasjoner. Kursene holder høy faglig kvalitet og har de siste 5 årene hatt en snitt NPS score på over 90.

  Sagt om Espen

  "God faglig kompetanse, og veldig imøtekommende ift spørsmål og kommentarer. Meget god til å formidle stoffet».

  «Trygg og god kursholder som med sin person skapte en trygghet blant deltakerne i kurset. Formidlet rolig, og passet på at alle fulgte med, og inkluderte oss med spørsmål og diskusjon. Skapte veldig engasjement med flere historier og humor for å brekke opp teori».

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: