18. apr.
kl. 11.30–13.00

Seniorteknologene inviterer til lunsjmøte med besøk fra NVE.

Meld meg på

Beskrivelse

NVE har mer enn 2000 hydrologiske målepunkter over hele landet som samler inn data for en rekke tjenester; som grunnlag for kraftprognoser, flom- og skredvarsling og dimensjonering av vannkraft, vannuttak mm. Data benyttes også til miljøovervåkning, klimaforskning, og mange fritidsaktiviteter som fiske og elvepadling. Og det beste av alt, det meste av denne informasjonen er åpen for oss alle.

Er det flomfare der jeg bor? Hvor mye vil elven «min» stige etter regnet? Hvor kommer vannet som renner forbi meg fra?

Svein Taksdal i Hydrologisk avdeling i NVE har arbeidet med dette i mange år. Han vil gi oss en oversikt over hvordan målestasjonene er instrumentert, hvordan de virker, og, ikke minst, hvilken informasjon vi selv kan hente ut og hvordan det gjøres.

Praktisk info

Etter foredraget er deltakere velkommen til lunsj og mingling. Oppgi derfor eventuelle allergier eller dietthensyn ved påmelding.

Vel møtt!

Om SeniorTeknologene

SeniorTeknologene dekker et bredt spekter av teknologiske fagfelt og er åpen for Tekna-medlemmer fra og med 60 år. Gruppen har som formål å være en faglig og sosial møteplass for Teknas seniormedlemmer i Oslo og omegn. Faggruppen arrangerer medlemsmøter med foredrag og konferanser. Medlemskap er gratis for alle Tekna-medlemmer.

Finn frem:

Adresse: Kronprinsens gate 17, ta heisen opp til 9. etasje - møterom Klubben.