Seniorteknologene: Norsk lakseoppdrett
Fra kriser og sykdom til "all time high"

Norsk havbruksnæring blir av mange regnet som en suksesshistorie, men det har ikke vært en sammenhengende suksesshistorie.
Sykdom har bidratt til kriser og konkurser. Det tok tid før oppdrett av laks og regnbueørret slo gjennom. Til tross for flere store satsinger har oppdrett av andre arter ikke vært vellykket. Norsk laksenæring er i dag ressurssterk med verdensledende kunnskapsmiljøer, men de biologiske utfordringene er store. En visjon om mangedobling av lakseproduksjonen fram til 2050 forutsetter at teknologien kan tilpasses biologien. En kjent påstand om kultur og strategier har blitt omskrevet slik: «Biologi spiser teknologi til frokost.»
Sitatet over er hentet fra en kronikk i DN 3.10.2019 der direktørene Sissel Rogne ved Havforskingsinstituttet og Gaute Lenvik ved Veterinærinstituttet har vridd på Peter Ducker sin påstand om at: «Kultur spiser strategi til frokost»
Martin Binde (f. 1949). Veterinær fra Norges veterinærhøgskole 1977. Har jobbet store deler av karrieren i Bergen hos Fylkesveterinæren for Hordaland og Sogn og Fjordane og ved hovedkontoret i Mattilsynet. I tillegg faglig har han oppdragsaktivitet i land som Vanuatu, Canada, Chile, Brasil, Danmark (Færøyene), Malaysia, Ghana og Egypt. Han er medforfatter i bøker om Mattilsynets forhistorie og Dyrehelsa i Norge – Veterinærvesenets historie.
Praktisk info
Etter foredraget er deltakere velkommen til lunsj og mingling. Oppgi derfor eventuelle allergier eller dietthensyn ved påmelding.
Vel møtt!
Om SeniorTeknologene
SeniorTeknologene dekker et bredt spekter av teknologiske fagfelt og er åpen for Tekna-medlemmer fra og med 60 år. Gruppen har som formål å være en faglig og sosial møteplass for Teknas seniormedlemmer i Oslo og omegn. Faggruppen arrangerer medlemsmøter med foredrag og konferanser. Medlemskap er gratis for alle Tekna-medlemmer.