27. mai
kl. 09:00–10:00

Hvordan bør digitaliseringsministeren utforme den nasjonale strategien for kunstig intelligens?

Meld meg på

Regjeringen arbeider med å lage en nasjonal strategi for kunstig intelligens. Hvordan bør den se ut? Tekna inviterer til åpen samtale mellom disse deltakerne:

 • Nikolai Astrup, digitaliseringsminister
 • Lise Lyngsnes Randeberg, president Tekna
 • Ole Jacob Sunde, styreleder Schibsted
 • Anne Marthine Rustad, forskningsleder SINTEF
 • Odd Jostein Svendsli, daglig leder AIA Science

Vi serverer frokost fra kl. 08.30, og selve samtalen starter kl. 09.00. Møtet er gratis og åpent for alle. Inviter gjerne med andre, men merk at de må melde seg på separat.

Direktesending

Følg med LIVE på nett fra kl. 09.00.
Du trenger ikke melde deg på for å se på sendingen.

Møtet arrangeres av Teknas faglige nettverk Tekna Big Data. For Tekna-medlemmer er det gratis og uforpliktende å bli med i våre faglige nettverk.

Finn frem:

Møterommet Forstanderskapssalen på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo (Kvadraturen)
 • Nikolai Astrup

  Digitaliseringsminister

  Kommunal- og moderniseringsdepartementet

  Nikolai Astrup ble januar 2019 Norges første digitaliseringsminister, etter å ha vært utviklingsminister fra januar 2018. Han har blant annet vært leder av Oslo Høyre og ansvarlig redaktør i tidsskriftet Minerva. Han er medlem av FNs generalsekretærs høynivåpanel for digitalt samarbeid.

 • Lise Lyngsnes Randeberg

  Professor/president i Tekna

  NTNU Institutt for elektronisk systemdesign

  Lise Lyngsnes Randeberg er president i Tekna og professor i biomedisinsk optikk og fotonikk ved NTNU. Hun er nestleder i Akademikerne og styremedlem i blant annet Teknisk Ukeblad og IndustriAll Europe. Hun sitter i styringsgruppen i Digital21, og er medeier og en av forskerne bak Picterus AS.

 • Ole Jacob Sunde

  Styreleder

  Schibsted ASA

  Ole Jacob Sunde er styreleder i Schibsted og i stiftelsen Tinius. Han er også gründer, hovedaksjonær og styreleder i Formuesforvaltning AS, Norges største privateide rådgivnings- og forvaltningsselskap. I tillegg til dette har han flere andre styreverv.

 • Anne Marthine Rustad

  Forskningsleder

  SINTEF Digital

  Anne Marthine Rustad er forskningsleder i SINTEF Digital, og leder SINTEFs satsning på kunstig intelligens. Hun har bred industrierfaring og har tidligere jobbet i DNV, BCG og Aker Solutions. Hun har doktorgrad i marin kybernetikk ved NTNU, og har hatt forskningsopphold ved MIT.

 • Odd Jostein Svendsli

  CEO

  AIA Science AS

  Odd Jostein Svendsli er gründer og daglig leder i AIA Science AS, en teknologibedrift med fokus på maskinlæring og kunstig intelligens. Han har bakgrunn fra internasjonalt salg og markedsføring fra halvlederindustrien, der han har jobbet med alt fra små mikrokontrollere til supercomputere.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: