Motivasjon og mennesketyper

Motivasjon er drivkraften bak våre handlinger. Det er ingen mystisk kraft. Motivasjon handler om faktorer som må være til stede for at vi skal nå mål og igangsette endring, og behov som må dekkes for at vi skal utføre oppgaver med engasjement og arbeidsglede.
Vi inviterer til medlemskurs. Medlemmer fra Sunnhordland avdeling er også velkommen!
Selv om det finnes en del fellesnevnere, er motivasjon i stor grad individuelt. Å bli bevisst dine egne motivasjonsfaktorer kan gi deg verdifull innsikt og verktøy for å sette grenser og kommunisere egne behov.
Med kunnskap om hva som motiverer og stresser deg selv og andre, vil du kunne bidra til bedre relasjoner på jobben.
Læringsmål
- Hva er motivasjon?
- Medfødte behov som er viktige for motivasjonen
- Ulike mennesketyper, prioriteringer og adferd
- Dine personlige motivasjons- og stressfaktorer
- Motkrefter, viljestyrke og motivasjonsvedlikehold
Hvor kan utfordringer oppstå mellom mennesker, og hvordan kan du kommunisere for å bedre dine relasjoner på jobben
Dette kurset tar utgangspunkt i Everything DiSC som verktøy for adferd og preferanser.
Deltakerne gjennomfører ingen undersøkelse (dette koster ca. kr. 1600,- pr. person), men reflekterer rundt egen adferd og prioriteringer for å forstå seg selv i samspill med andre.
Praktisk informasjon
Kom rett fra jobben. Vi serverer lasagne og salat fra kl. 16:30 for de som ønsker. Kryss av riktig alternativ i påmeldingsskjemaet og skriv evt. allergier o.l. i feltet "Tilleggsopplysninger".
Om kursholderen
Vibeke Holtskog tidligere språklærer med videreutdanning i retorikk, kommunikasjon og ledelse. Hun er i dag en anerkjent formidler, og kvinnen bak Holtskog AS (www.holtskog.no). Vibeke har jobbet med kommunikasjon og formidling i hele sitt yrkesaktive liv, og hun er brennende opptatt av å hjelpe mennesker til å lykkes med sine ulike kommunikasjonsoppgaver. Hun er medforfatter av flere lærebøker innen språk, motivasjon og didaktikk, både for grunnskole og universitet. Hun er aktuell med bøkene «Formidling som funker» (Universitetsforlaget 2018) og «Digital formidling som funker» (Universitetsforlaget 2021).