10. nov.
kl. 15.30–19.30

Fortellingen er en effektiv formidlingsform: Den vekker oppmerksomhet, skaper forståelse, og gjør det enkelt å huske. Historier fargelegger og forsterker budskapene dine. Eksemplene trumfer fakta. Bli med på kurs og lær mer!

Meld meg på

Beskrivelse

Siden tidenes morgen har vi skapt felles forståelse og mening gjennom å fortelle historier. Kultur, kunnskap, erfaringer og verdier har gått i arv gjennom historiene våre.
I dag brukes historiefortelling overraskende lite. I stedet bombarderes vi med presentasjoner, planer, grafer, tall og mengder med ord.

Fortellingen er en effektiv formidlingsform: Den vekker oppmerksomhet, skaper forståelse, og gjør det enkelt å huske. Historier fargelegger og forsterker budskapene dine. Eksemplene trumfer fakta.

Målet er ikke å ta på seg en rolle eller å forkaste alt du gjør i dag, men å kunne flette gode historier og eksempler inn i budskapet ditt på en naturlig måte. En god historie vil gi enhver presentasjon et løft, og vil gi deg større påvirknings-og gjennomslagskraft i formidlerrollen.

På dette kurset vil du lære:

  • Hvordan du finner den egnede historien
  • Tre ting du må tenke på før du begynner
  • Strukturen i en god historie
  • Å bruke detaljer og dialog for å skape variasjon og spenning
  • Språklige triks for å fargelegge historien og få folk til å huske budskapet

Kursleder:Vibeke Holtskog er tidligere språklærer med videreutdanning i retorikk, kommunikasjon og ledelse. Hun er i dag en anerkjent formidler, og kvinnen bak Holtskog AS (www.holtskog.no). Vibeke har jobbet med kommunikasjon og formidling i hele sitt yrkesaktive liv, og hun er brennende opptatt av å hjelpe mennesker til å lykkes med sine ulike kommunikasjonsoppgaver. Hun er medforfatter av flere lærebøker innen språk, motivasjon og didaktikk, både for grunnskole og universitet. Hun er aktuell med bøkene «Formidling som funker» (Universitetsforlaget 2018) og «Digital formidling som funker» (Universitetsforlaget 2021).

Praktisk

I forkant av kurset serveres enkel middag til deltakerne i Forskningsparkens kantine kl 1530. Dersom du ikke har tid til middag, kan du krysse av for at du kommer til kursstart kl 1600