13. juni
kl. 17.00–20.00

Faggruppe for etikk og lederskap inviterer til filosofisk kafé om ledelse og kunst, med kreativ tilnærming.

Meld meg på

Kveldens innledere vil trekke inn psykologi, kunstbasert erfaringslæring og filosofi som verktøy til å reflektere over hvorfor og hvordan kunst kan bidra til etisk ledelse.

Faggruppens Lise Bjarkli og Leif-Runar Forsth vil lede kvelden, før vi tar samtalen videre i grupper.

Beskrivelse

Ledelse handler om å lede deg selv, før du kan lede andre og til sist lede organisasjonen. Ledelse handler også om å være menneske og medmenneske. Ledelse krever mangesidig kompetanse – noe vi i faggruppen bidrar med gjennom lederforum og lederskolen, der vi skaper rom for formidling av kunnskap, erfaringer, visjoner og planer, samt dialog rundt disse temaene.

Denne gangen ser vi på hvordan kunst kan bidra!

Kunst kan forstås som håndverk, som vitenskap eller som et uttrykk for din skaperevne.  Kunst i denne sammenhengen handler om å uttrykke noe som kommer innenfra, og gi det en synlig form. Det kan handle om det ytre liv, om alt det du er deg bevisst, men vel så mye er det en måte å uttrykke det som fortsatt er undertrykket, ubevisst, eller det som mangler ord.

Hva kan kunst bidra til? Hvordan kan du bruke kunst til å utvikle deg som menneske og som leder?

Vi ser også på Schibollet-konseptet, et svensk lederutviklingskurs med dokumentert effekt, som benytter nettopp etisk refleksjon og kunstopplevelser.

Praktisk informasjon:

 • Arrangementet starter kl. 17:00
 • Det vil bli servert enkel mat i etterkant av foredraget. (Skriv i tilleggsopplysninger om du har allergier eller andre mathensyn)
 • For faglige spørsmål i forkant av kurset, kontakt Lise Bjarkli (ise@lisebjarkli.com
 • I etterkant av foredraget er det duket for gode samtaler, med sommerlig mat og drikke. Om været tillater det forflytter vi oss da til takterrassen!

Om filosofisk kafé

En filosofisk kafé gir oss muligheten til å bli bedre kjent, både som mennesker og fagpersoner. I vår digitale verden og med de utfordringer vi står ovenfor er den gode samtalen verdt å løfte frem. En filosofisk samtale er dialogbasert, det vil si at innsikten og fornuften skal flyte mellom deltagerne. Når hver av oss bidrar med sine kunnskaper og meninger, samtidig som vi lytter åpent til hverandre samt utveksler erfaringer, oppnår vi en ny og nyansert forståelse. Dette kan bidra til å finne løsninger til utfordringer. Uansett vil det bidra til nye relasjoner og utvidelse av våre nettverk. Forhåpentligvis er hver av oss også blitt litt klokere ved slutten av kvelden.

Lederforumet er åpent for alle. Påmelding er frivillig, men vi oppfordrer deg til å melde deg på for å sikre nok mat og drikke til serveringen. Ta gjerne med en venn!

Finn frem:

Kronprinsens gate 17, 4.etg, Tekna Studio
 • Lise Strand Bjarkli

  Daglig leder

  Siv.ing. Lise Bjarkli er utdannet diplom kunstterapeut, med ytterligere studier innen psykologi og ledelse. Hun har mangeårig internasjonal erfaring som leder og konsulent.

  Hun står bak Personal Leadership for Life – rammeverket faggruppen benytter i sitt lederutviklingsprogram.

  Lise Bjarkli er leder av Kunstterapiforeningen Norge, og jobber nå med ledere, teknologer og andre som ønsker personlig utvikling, bedre relasjoner og selvfølelse i sitt arbeids- og privatliv.

 • Leif-Runar Forsth

  Konsulent

  Dr.ing. Leif Runar Forsth er utdannet lederfilosof, spesialområder lederskap og etikk. Har undervist dette i Norge og andre land.  Han er av de fremste lederfilosofer i Norge.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: