13. apr.
kl. 18:30–19:30
Streaming, Nettbasert

Som lærer kan du være nettopp den som oppdager en gryende spiseforstyrrelse blant en av dine ungdommer. Hvordan kan du best hjelpe?

Meld meg på

Beskrivelse

Spiseforstyrrelser er blant de mest utbredte psykiske lidelsene blant jenter i alderen 13–25 år, problemer mange synes det er vanskelig å prate om dette fordi lidelsene fremstår som så komplekse.

Ingeborg Senneset, kjent av mange som en skarp journalistprofil, har selv personlige erfaringer med anoreksi. I 2017 skrev hun boka "Anorektisk", som blir omtalt som en ærlig, nådeløs og usentimental skildring fra anoreksiens innside. Selv beskriver hun at hun våkner hver morgen ved å kjenne seg som en utsultet halvdød, en naver med sugerøret langt nede i statskassa. Og hver morgen må hun minne seg selv om at hun nå har et annet liv enn hun i mange år hadde.

Hvordan går man fra inneliggende pasient til utegående menneske? Og hvordan lever man et friskt liv selv om man er langt fra frisk i kropp og sinn? Kan kanskje Ingeborg gi oss noen råd om hvordan vi kan oppdage at noen av "våre" barn og ungdommer sliter og er i faresonen? Og i så fall; hva gjør vi da?

Sendingen finner du her.

Har du spørsmål til Ingeborg?

Legg de inn i feltet "Tilleggsopplysninger" i påmeldingsskjemaet. Det vil også bli anledning til å stille spørsmål underveis i sendingen.

Mer om foredragsholderen

Ingeborg N. Senneset er journalist, forfatter og styremedlem i ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN. Hun er også meddommer i Oslo tingrett, utdannet sykepleier, foredragsholder, og tidligere blogger og redaktør. Hun jobber med debatt, kommentar og nyheter. Senneset har markert seg innenfor tema som psykiatri, helse, menneskerettigheter, kritisk tenkning, vitenskap, religion, antisemittisme, vaksinemotstand, monarki, humanisme og mediekritikk.

Opptaket av sendingen vil bli liggende på Teknas nettsider i to uker fra kursdato.

Om Lærerprat

I webinarserien Lærerprat ønsker vi å ta opp temaer som er relevante for lærere, lærerstudenter og andre interesserte. Har du innspill til temaer? Send oss en epost! Tekna organiserer Norges flinkeste realfagslærere, og arrangerer seminarer, kurs og nettverk for medlemmer som jobber med rekruttering til realfag og skole. Det gjør vi fordi realfaglig kunnskap er nødvendig for å løse mange av fremtidens utfordringer! Se mer på tekna.no/skole.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Realfag og utdanning

Klimakveld for lærere

6. mai
kl. 17:00–20:00