25. apr.
kl. 18.30–19.30
VIDEO

Har du lurt på hvor du skal kaste brukte kjemikalier? Eller hvordan oppbevare sterke syrer og baser? Kanskje har du blitt pålagt å registrere kjemikalier i et system og merke forsvarlig?

Meld meg på

Beskrivelse

Kjemikaliesikkerhet er utfordrende for mange skoler, og i en hektisk skolehverdag er det mye å tenke på rundt håndtering av kjemikalier, både i naturfag, biologi og ikke minst kjemi.

Nå kan du få hjelp! Nettressursen Kjemikaliesikkerhet i naturfag og kjemi (chesse.org/no) inneholder blant annet informasjon om hva som må til for å ha et godt HMS-system for skolens kjemi- og naturfagundervisning, anbefalinger om forsvarlig oppbevaring, merking, bruk og avfallshåndtering av kjemikalier, og prinsipper for risikovurdering av forsøk og aktiviteter. Vi gir tips om hva som finnes på nettstedet og hvordan det kan brukes.

Hva lurer du på?

Vi oppfordrer til å sende inn spørsmål i forkant. Legg inn ditt spørsmål i feltet for tilleggsopplysninger ved påmelding. Det er også mulig å stille spørsmål underveis i foredraget.

Denne Lærerpraten møter du Karoline Fægri og Svein Tveit, som begge jobber ved Seksjon for kjemididaktikk ved Universitetet i Oslo. De gir oss innsikt i den nye nettressursen og hvordan kjemikalier håndteres forsvarlig.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Realfag og utdanning

Hjelp barnet ditt med matteleksene

29. mars
kl. 16.30–20.00

Realfag og utdanning

Familieverksted: Lag din egen hudkrem

16. apr.
kl. 11.00–15.00