Brannsikkerhet i byggverk er et tverrfaglig og komplekst fagområde. Ulykkeshendelsen brann kan medføre store konsekvenser med tap av liv og verdier.

Meld meg på

Norge har funksjonsbaserte brannbestemmelser, både i byggteknisk forskrift (ny TEK17) til Plan og bygningsloven og i forskriftene til Brann- og eksplosjonsvernloven. Dette gir fleksibilitet og muligheter for tiltakshavere og arkitekter til å utforme funksjonelle byggverk, og for branntekniske rådgivere til å verifisere alternativ utforming som vil oppfylle regelverket.

Kurset gir deg en bred innføring i brannteknisk prosjektering, og omfatter både prosjektering av brannsikkerhetsstrategi og detaljprosjektering. Vi fokuserer blant annet på de viktige grensesnittene mellom ulike fagområder, der det ofte glipper.

Det gis en oppdatering på hva som skjer innen forskning og utvikling, regelverk (TEK17) og standardisering.

På dette kurset fokuserer vi også på brannsikkerhet i byggverk med massivtre. Det er lagt vekt på en praktisk tilnærming og konkrete erfaringer fra byggeprosjekter.

Målsetting

Etter endt kurs skal du:

 • Være oppdatert på hva som skjer innen FoU og utvikling av regelverk
 • Ha fått en grunnleggende kunnskap om de to prosjekteringsmodellene; forenklet prosjektering i samsvar med preaksepterte ytelser og prosjektering ved analyse, inklusive bruk av sentrale verktøy som NS 3901 og SN-INSTA/TS 950.
 • Være oppdatert på utviklingen med bruk av trekonstruksjoner og massivtre i høye byggverk
 • Ha fått god kunnskap om viktige deler av detaljprosjekteringen, blant annet den nylig reviderte standarden for ledesystemer

Målgruppe

 • Rådgivende ingeniører
 • Arkitekter
 • Entreprenører
 • Tiltakshavere/byggherrer
 • Eiendomsforvaltere

Hotellovernattingen

Hotell er ikke inkludert i deltakeravgiften. Du er selv ansvarlig for å bestille hotellrom. Vi har sikret deg en meget gunstig avtale med Clarion Hotel & Congress Trondheim under Kursdagene 2018.

 • Enkeltrom, pr. rom pr. døgn kr. 1095,-
 • Dobbeltrom, pr. rom pr. døgn kr. 1195,-

For booking av hotell benytt denne siden.

Vi inviterer til fest!

Kursdagene 2018 arrangeres for 60-gang og vi inviterer på fest både tirsdag 9.januar og onsdag 10.januar. Festaften tirsdag og onsdag kommer i tillegg til kursavgiften.

Tirsdag 9.januar - En aften til faglig og sosial inspirasjon på Clarion Hotel & Congress Trondheim med mat og drikke. 

Onsdag 10.januar – Vi samles til tradisjonell fest på Samfundet med underholdning, god mat og drikke.

Avmelding Faglig festaften og Samfundet 6 dager før arrangementet er kostnadsfritt. Avmeldinger etter dette medfører full avgift.

Les mer her  

Spesielle behov

Dersom du har behov for spesiell mat eller har andre behov for tilpasninger (f.eks. rullestol), - send en epost til kurs@tekna.no merket Kursdagene eller bruk feltet "tilleggsopplysninger" i påmeldingsskjemaet.

Student?

Studenter er velkomne på Kursdagene, og vi har derfor egne studentpriser. Pris for kr 800 pluss moms 25% per dag.
Det er forbehold på antall ledige plasser. Vennligst opplys om at du er student ved påmelding, meld deg på som Tekna-medlem og bruk feltet «tilleggsopplysninger».

Har du noe å vise frem?

Ønsker du å profilere ditt firma og dine produkter/tjenester, har vi holdt av plass til utstillere på det store torget der all mat og drikke serveres. Dette er det naturlige samlingspunktet for alle deltakere. 

Ta kontakt for et tilbud, per e-post ahl@tekna.no eller på telefon 913 48 060. Les mer om sponsorer og utstillere her.