20. mai
kl. 17:00–19:00
Streaming, Nettbasert

Velkommen til et diskusjonsmøte der du selv får diskutere konsekvensene av kunstig intelligens med andre fagfolk.

Meld meg på

Tekna Big Data, Tekna Etisk råd og Juristforbundets Tech Forum inviterer til diskusjon

Hva er betydningen av kunstig intelligens for individ og samfunn? Det er en kompleks, tverrfaglig debatt som bør inkludere alle samfunnsgrupper. I dette arrangementet får du selv diskutere dette i små grupper, sammen med andre teknologer og jurister. Aktuelle spørsmålsstillinger er blant annet.:

 • Hvordan kan vi oppdage og forhindre skjevhet, bias og fordommer?
 • Hvordan kan vi balansere positive og negative sider ved overvåkningsteknologi?
 • Hvilke problemer bør eller kan ikke løses med kunstig intelligens?
 • Hva gjør det med oss at det blir stadig vanskeligere å skille ekte fra falsk?

Du trenger ingen forkunnskaper om kunstig intelligens, men det kan være en fordel med grunnleggende teknologiforståelse.

Deltakelse

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte, men merk at det er begrenset deltakelse. Medlemmer av Juristforbundet bes melde seg på via Juristforbundets nettsider, andre kan bruke knappen til høyre.

Arrangementet gjennomføres på Teams, og du vil få tilsendt en møtelenke etter at du har meldt deg på. Vi anbefaler sterkt at du laster ned og bruker Teams-appen. Ved å delta samtykker du til at andre deltakere i Teams-møtet ser navn og video, og hører deg.

Arrangører er Tekna Big Data, Tekna Etisk råd og Juristforbundets Tech Forum.

Merk, hvis du deltok på det tilsvarende arrangementet 11. mars, at dette møtet vil ta opp akkurat de samme spørsmålsstillingene.

 • Heidi Elisabeth Iuell Dahl

  Seniorforsker

  SINTEF Digital

  Heidi Dahl er seniorforsker ved Avdeling for matematikk og kybernetikk på SINTEF Digital, og leder det faglige nettverket Tekna Big Data. Etter en doktorgrad i matematikk og informatikk, har hun forsket på matematisk modellering og big data, med fokus på Industri 4.0 og stordata-analyse i industrien.

 • Rustam Mehmandarov

  Sjefsingeniør

  Computas AS

  Rustam Mehmandarov er sjefsingeniør i Computas, med ekspertise på sky og arkitektur. Han er Java Champion og Google Developers Expert for skyteknologi, og ellers jobber han med forskjellige form for kunstig intelligens og datautveksling.

 • Inge Harkestad

  spesialrådgiver digitalisering, Tekna

  Tekna - Teknisk-naturvitenskapelig forening

  Inge Harkestad er (fra mai) ansvarlig for nettstudier i teknologifag ved Høyskolen Kristiania. Han kommer fra en stilling som rådgiver for digitalisering i Tekna, der han har jobbet med Tekna Big Data siden nettverket ble opprettet i mai 2017. Han er utdannet siv.ing. i IKT og har sittet i Tekna Etisk råd.

Samarbeidspartner

 • Juristforbundet Tech Forum

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

IT og tele

IoT i medisinske anvendelser

4. mai
kl. 18:00–19:15
Streaming, Nettbasert

IT og tele

Testledelse

10.–11. nov.