Kokkekurs: Klimavennlig mat

Tekna Klima inviterer medlemmene til kokkekurs, der vi ønsker å inspirere deg til klimavennlig matlaging.
Klimavennlig matlaging innebærer å bruke produktene i sin helhet med minst mulig avfall.
I Norge har vi god tilgang til sjømat hele året rundt. La oss hente inspirasjon fra andre land for hvordan vi kan bruke våre lokale resurser!
Franske fiskere fra området Marseille i Provence fikk alltid noen bifangst, som de ikke klarte å selge og utviklet en oppskrift hvor denne fangsten kunne brukes i sin helhet.
Suppens navn er bouillabaisse på fransk, og er i dag en delikatesse på mange spisesteder.
Suppen inneholder flere slags fisk og eventuelt skalldyr. En tradisjonell bouillabaisse skal inneholde minst tre forskjellige fiskelag avhengig av tilgjengeligheten. Suppen serveres med tilbehøret Rouille, som er en slags krydret majones og ristet brød.
Det er denne suppen du skal lære deg å lage på dette kokkekurset.
Vi har begrenset antall plasser på dette kurset og det er forbeholdt medlemmer av Tekna Klima.
Velkommen til et lærerikt og velsmakende kurs!