Bli kjent med norsk jaktkultur, -metoder og regler.

Meld meg på

Beskrivelse

Har du vurdert å ta jegerprøven? Dette er en glimrende mulighet til å få gjort nettopp det!

Vi har arrangert jegerprøvekurs sammen med Trøndelag Harehundklubb (THK) hvert vårsemester i over 10 år, og vi får alltid svært gode tilbakemeldinger på dette kurset.

Jegerprøven er obligatorisk for deg som vil jakte i Norge, men er også lærerikt om du ønsker mer kunnskap om norsk jaktkultur, jaktmetoder og regler.

Om kurset

Kurset består av 9 samlinger. Samling 1, 2, 3 og 4 er obligatoriske. Hvis du er forhindret fra å delta på noen av disse så ta kontakt med instruktøren. For samling 5, 6, 7, 8 og 9 er det mulig å ta 2 samlinger som selvstudium om du ikke kan møte opp – dvs. du må møte på minst 3 av disse 5 samlingene.

Selvstudium startes fra www.nacl.no. Har du problemer kontakt «Support» på Nacl.
Velger du selvstudium så ta testene etter hver samling. Husk å lagre resultatet! Send alle svar på selvstudium samlet i en e-post eller skriv dem ut og lever til instruktøren i løpet av kurset (senest på samling 9).

Se program lenger ned. Datoer for samling 3 og 4 som utføres på skytebane vil settes i fellesskap ved første samling, for å finne datoer som passer for alle deltakerne.

Kursavgift

Kursavgift på 1700 kr betales direkte til Tekna.

Registrering og eksamensavgift

Du må laste ned Appen «Jegerprøveeksamen», registrere deg og betale eksamensavgift på 360 kr.
Frist er andre kurskveld!

Eksamen

Eksamen avlegges ved bruk av appen «Jegerprøveeksamen», men du må møte opp i eksamenslokaler hos Trondheim kommune i Erling Skakkes gt. 40 B på Leütenhaven til avtalt eksamenstid.

Du får 50 spørsmål hvor du må ha minst 40 riktige svar på å bestå. Resultatet kommer umiddelbart, og det overføres direkte til Jegerprøveregisteret i Brønnøysund. Har du bestått kan du hente ut ditt Jegeravgiftskort på www.brreg.no eller www.jegerregisteret.no. Kursbevis og diplom kan du laste ned fra appen.

Ta med legitimasjon m/personnummer + tilsendt brukernavn og passord på eksamensdagen!

Fravær

Har du fravær på de obligatoriske samlingene må du avtale med instruktøren når du kan ta opp igjen dette. Er du forhindret fra å delta på eksamen, så avtales også ny dato med instruktøren. Det går flere kurs parallelt med Tekna-kurset, så det er gode muligheter for å ta samlinger på andre dager også om noen dager på kursplanen ikke passer. Det avtales med instruktøren under kurset. NB! Det er ditt ansvar å varsle instruktøren ved fravær, uansett årsak. Slutter du på kurset MÅ du få med deg en bekreftelse på hvilke dager du har deltatt på.

Pensum

• Den nye Jegerprøveboka eller Jegerprøven med NJFF

• Presentasjoner og oppgaver som benyttes under kurset.

”Den nye Jegerprøveboka” selges for 350 kr på kurset (veil. pris 399 kr). Boka betales kontant eller Vipps.

Etter kurset og eksamen

Etter kurset og eksamen kan du finne all info og betale jegeravgiften på www.jegerregisteret.no. Så må du laste ned appen «Min Jegerdokumentasjon». Her finner du jegeravgiftskort, oppskyting, osv.

Program

Samling 1 - 8.mars kl 17:15-20:15 Jakt og holdninger (EL1)

Samling 2 - 14.mars kl 17:15-20:15 Våpen og våpenlovgivning (EL2)

Samling 3 - Det blir satt opp flere alternative dager Human og sikker jakt i praksis (Skytebane) Utedag – husk å kle dere etter været!

Samling 4 - Det blir satt opp flere alternative dager Skyting med hagle og rifle (Skytebane) Utedag – husk å kle dere etter været!

Samling 5 - 21.mars kl 17:15-20:15 Artskunnskap (EL2)

Samling 6 - 27.mars kl 17:15-20:15 Lover og forskrifter (EL2)

Samling 7 - 28.mars kl 17:15-20:15 Jakt og jaktformer (F6)

Samling 8 - 18.april kl 17:15-20:15 Ettersøk av skadet vilt (EL2)

Samling 9 - 19.april kl 17:15-20:15 Håndtering av felt vilt og oppsummering (EL1)

Eksamen - 25.april etter kl. 17 en gang Tidspunkt avtales nærmere under kurset. Eksamen avholdes i Erling Skakkes gt. 40B. Husk legitimasjon m/bilde, og «Jegerprøveeksamen» app

Finn frem:

EL1, EL2 og F6 – alle rommene ligger på Gløshaugen.