Jegerprøven er obligatorisk for deg som vil jakte i Norge, mer er også lærerikt om du ønsker mer kunnskap om norsk jaktkultur, jaktmetoder og regler.

Meld meg på

Beskrivelse

Vi har arrangert jegerprøvekurs sammen med Trøndelag Harehundklubb (THK) hvert vårsemester i over 10 år, og vi får alltid svært gode tilbakemeldinger på dette kurset. Dersom du vurderer å ta jegerprøven en gang, er dette en glimrende mulighet til å få gjort nettopp det!

NB: Dette er påmeldingen for studentmedlemmer i Tekna. Er du ikke student kan du melde deg på her: Tekna Ung: Jegerprøven

Om kurset

Kurset er på 9 samlinger (se program lenger ned). Samling 1, 2, 3 og 4 er obligatoriske, og hvis du er forhindret fra å delta på noen av disse så ta kontakt med instruktøren. Dersom en går glipp av en samling, er kan det mulig å delta på tilsvarende samlinger med THK på andre kurs de arrangerer.

For samling 5, 6, 7, 8 og 9 er det mulig å ta 2 samlinger som selvstudium om man ønsker – dvs du må møte på minst 3 av disse 5 samlingene. Selvstudium startes fra www.nacl.no.

Dato for samling 3 og 4 settes i felleskap ved første samling, for å finne datoer som passer for alle.

Eksamensavgift

Kursavgift er på 1500 kr og betales direkte til Tekna ved påmelding. I tillegg kommer det en eksamensavgift 300 kr som må betales senere. Frist er andre kurskveld! Dette får du informasjon om på kurset, men registrering gjøres her: www.jegerproveeksamen.no/For-kandidater/. Du får da tilsendt bruker og passord som du må ta med på eksamen!

Eksamen

Eksamen foregår elektronisk. Trondheim kommune har eksamenslokaler i Erling Skakkes gt 40B på Leütenhaven. Du får 50 spørsmål hvor du må ha minst 40 riktige svar på å bestå.  Du får resultatet umiddelbart, og det sendes direkte til Jegerprøveregisteret i Brønnøysund. Har du bestått kan du hente ut ditt Jegeravgiftskort på www.brreg.no eller www.jegerregisteret.no.

Ta med legitimasjon m/personnummer + tilsendt brukernavn og passord på eksamensdagen!

Fravær

Har du fravær på de obligatoriske samlingene må du avtale med instruktøren når du kan ta opp igjen dette. Er du forhindret fra å delta på eksamen, så avtales også ny dato med instruktøren. NB! Det er ditt ansvar å varsle instruktøren ved fravær, uansett årsak. Slutter du på kurset MÅ du få med deg en bekreftelse på hvilke dager du har deltatt på.

Pensum

 • Den nye Jegerprøveboka eller Jegerprøven med NJFF
 • Lovsamling - Lastes ned fra www.thhk.no – Jegerprøven - Kursmateriell
 • Presentasjoner og oppgaver som benyttes under kurset.

Trøndelag Harehundklubb selger ”Den nye Jegerprøveboka” for 350 kr på kurset (veil pris 399). Boka betales kontant eller Vipps. Det er ikke obligatorisk å kjøpe boka, noen velger å gjøre det, andre ikke.

Program

 • Samling 1 06.02 kl 17:15-20:15: Jakt og holdninger (EL3)
 • Samling 2 13.02 kl 17:15-20:15: Våpen og våpenlovgivning (EL3)
 • Samling 3 --.-- kl --:-- - --:--: Human og sikker jakt i praksis (Skytebane)
 • Samling 4 --.-- kl --:-- - --:--: Skyting med hagle og rifle (Skytebane)
 • Samling 5 20.02 kl 17:15-20:15: Artskunnskap (EL3)
 • Samling 6 27.02 kl 17:15-20:15: Lover og forskrifter (EL3)
 • Samling 7 06.03 kl 17:15-20:15: Jakt og jaktformer (EL3)
 • Samling 8 13.03 kl 17:15-20:15: Ettersøk av skadet vilt (EL3)
 • Samling 9 20.03 kl 17:15-20:15: Håndtering av felt vilt og oppsummering (EL3)
 • Eksamen Trolig 26.03. 20.03 kl 17:30 (Erling Skakkes gt. 40B)

Kursholder er Torbjørn Haugen.

Kurset er kun for studentmedlemmer i Tekna. Meld deg inn her.

OBS: Dersom du nylig har meldt deg inn i Tekna, men ikke fått bekreftelsen enda, så kan du skrive dette i kommentarfeltet ved påmelding.

Er du ikke student kan du melde deg på her: Tekna Ung: Jegerprøven

Se alle arrangementene på NTNU

Finn frem:

Kurset er i EL3 alle dager unntatt samling 3 og 4 som er på skytebanen.